Annonce
Fyn

Ønskeliste fra fynsk erhvervsliv: Motorvej, bedre bredbånd, mere arbejdskraft og mindre arveafgift

Ønsket, der stå højest på listen, er, at man fortsætter udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense. Foto: Michael Bager
Fynsk erhvervsliv har mange ønsker til politikerne på Christiansborg, der sætter sig til rette i folketingssalen 1. oktober. Her kan du se de vigtigste ønsker.

Det fynske erhvervsliv har mange ønsker til Christiansborg, når det nye folketing snart sætter sig til rette i sæderne.

Netværks- og interesseorganisationen Fynsk Erhverv, undersøger løbende, hvilke politiske emner, der er vigtige for de fynske virksomheder.

Senest gennemførte de i august en undersøgelse i Det Fynske Erhvervspanel med over 600 virksomheder.

Herunder kan du se et udpluk af ønskerne til det nye Folketing.

1. Et tredje motorvejsspor syd om Odense

En udvidelse af E20 syd om Odense i forlængelse af det igangværende arbejde på strækningen mellem Odense V og Nr. Aaby.

92 procent af virksomhederne i erhvervspanelet mener, at en udvidelse af fynske motorvej syd om Odense mellem Odense V og Odense SØ er vigtig for udviklingen på Fyn.

- Vi kan skabe meromsætning og øget velstand ved at fjerne denne vækstbarriere, fordi vi spilder tid på forsinkelser og kø på motorvejen. I vores øjne er det en win-win for samfundet og for Fyn at få udvidet motorvejen, så den kan tage den trafik, der er, og den der kommer i fremtiden, siger Jytte Reinholdt, direktør for Fynsk Erhverv.

2. Fuld dækning for bredbånd og mobiltelefoni

Der er i dag flere sorte huller i dækningen for bredbånd og mobiltelefoni på Fyn.

81 procent af virksomhederne i erhvervspanelet mener, at det er vigtigt for udviklingen i deres virksomhed, at der bliver bedre bredbånds- og mobiltelefoni dækning.

- Digitaliseringen åbner for nye muligheder, og det er en forudsætning, at vi har fuld dækning på hele Fyn, for at kunne arbejde med nye teknologier. Hvis vores erhvervsliv skal kunne udvikle sig, og hvis vi skal kunne drive erhverv på hele Fyn, er det simpelthen et must. Det er et klart rammevilkår anno 2019, siger Jytte Reinholdt.

Fynsk Erhverv mener, at Christiansborg skal gøre, hvad de kan blandt andet omkring bredbåndspuljen, for at private udbydere påtager sig opgaven og sikrer fuld dækning over hele Fyn.

3. Let og uhindret adgang til kvalificeret arbejdskraft

Fynske virksomheder har udfordringer med at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

Ifølge Fynsk Erhvervs undersøgelse har mere end to ud af tre virksomheder på Fyn ledige stillinger.

66 procent i erhvervspanelet har ansat flere medarbejdere de sidste to år og forventer at ansætte endnu flere de næste to år.

- Manglen på arbejdskraft er en vækst-barriere. Der mangler arbejdskraft på alle niveauer. Hvis virksomhederne ikke kan få de medarbejdere, de har brug for, så kan de ikke levere det, de har i ordrebogen, siger Jytte Reinholdt.

Fynsk Erhverv ønsker blandt andet at man fjerner barrierer for tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft.

4. Rul ikke arveafgiften tilbage

Regeringen har varslet, at den vil tilbagerulle arveafgiften for virksomhedsarvinger, så den stiger fra nuværende 6 procent til 15 procent.

Ifølge en undersøgelse fra Danske Bank står 20 procent af de fynske virksomheder over for et generationsskifte inden for de næste fem år.

- Vi ved, at mange fynske virksomheder er familievirksomheder. Hvis man i forbindelse med et generationsskifte, både skal betale for virksomheden og en højere afgift til staten, så er der færre penge tilbage til at realisere de ambitioner, næste generation har med virksomheden, siger Jytte Reinholdt.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce