Annonce
Nyborg

Ønske: Café i Vindinge Landsbycenter

Ældre i Vindinge-området skal have mulighed for at mødes over et stykke smørrebrød på Vindinge Landsbycenter. Der er i hvert fald et ønske om en cafe og et aktivcenter, men nu skal behovet undersøges. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.

Politikerne vil undersøge behovet for et aktivcenter og en café i Vindinge Landsbycenter. Men det bliver tidligst en realitet om et år.

Vindinge: På Egevang i Ullerslev har de en. Det har de også på Rosengården i Ørbæk og i Egeparken og på Rehabiliseringscentret i Nyborg.

Men også i Vindinge er der ønsker om at få et aktivcenter og ikke mindst en café for ældre i forbindelse med det netop udbyggede ældrecenter.

Det er byrådsmedlem Erik Rosengaard (V), der har bragt sagen op på politisk niveau i kommunens Ældreudvalg på baggrund af ønsker fra lokalområdet.

Og noget tyder på, at der er muligheder for at få ønsket igennem. Bare ikke lige nu.

- Vi var helt enige i udvalget om, at det er en god ide, og jeg er sikker på, at der er grundlag for sådan noget i Vindinge, siger byrådsmedlem Frits Christensen (S), der er medlem af udvalget og selv bor i Vindinge/Rosilde.

Når politikerne ikke bare skynder sig at få gang i et aktivcenter og café i Vindinge, hænger det ikke overraskende sammen med penge. Forvaltningen anslår, at det vil koste 227.000 kroner at etablere det med inventar, møbler og så videre, og så vil det koste omkring 358.000 kroner om året at drive det.

- Det er klart, at vi er nødt til at bede forvaltningen kortlægge behovet for de her ting, for det er jo en pæn stor omkostning at sætte det i gang, siger Carsten Kudsk (DF), formand for Ældreudvalget.

Der var enighed i udvalget om først at lave en undersøgelse af behovet i Vindingeområdet for café og aktivcenter, og hvis behovet er til stede, må udgiften med i de politiske drøftelser, når der skal laves budget for 2020. Der vil altså i bedste fald gå et års tid, inden ældre borger i Vindinge og omegn kan mødes over et stykke med og en kop kaffe i Landsbycentret, som ældrecentret hedder i Vindinge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce