Annonce
Middelfart

Ølsmagning med Eddie Szweda: Drik øl og grin for en god sag

Kom til ølsmagning med Eddie Szweda. Foto: Morten Vilsbæk

Middelfart: Kan du lide øl, at grine og at støtte en god sag, så tag til ølsmagning med Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus på Kulturøen onsdag 20. november klokken 19.

Arrangør er Cykelnerven.dk, der cykler for en verden uden sklerose, og Eddie har valgt at sponsere ølsmagningen til kampen mod sklerose.

Derfor går alle billetindtægter til Scleroseforeningen denne aften.

Mens der bliver fortalt sjove observationer og historier, serverer Eddie seks af Midtfyns Bryghus' bedste øl.

Flere af dem har vundet priser overrakt af Danske Ølentusiaster, og Eddie fortæller også lidt om, hvordan de bliver produceret.

Dørene åbnes kl. 18.30, og der er gratis parkering i P-huset og ved Kulturøen.

Du kan bestille billet via https://midspar.safeticket.dk/, og du behøver ikke at printe billetten, den kan vises på telefonen.

Der serveres snacks under ølsmagningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce