Annonce
Odense

Ølbar slår dørene op: Mikkeller åbner i en by med god energi

Manager Lukas Marmer Hohwü tester fadølen fra en af de 15 haner, Mikkellers nye bar i Odense har klar. Foto: Nils Svalebøg

Verdensomspændende dansk mikrobryggeri slår lørdag dørene op til forretning og bar i hjertet af Odense.

Annonce

For en uge siden åbnede de i Warszawa, og nu åbner de i Odense. Det fortæller alt om, at Mikkeller, der begyndte i 2006 som et beskedent mikrobryggeri i København, er blevet et verdensomspændende foretagende.

Lørdag kl. 12 åbner de forretningen, kaldet bottle shop, og lørdag kl. 17 åbner de baren. Begge beliggende på hjørnet af Store Gråbrødre Stræde og Skt. Gertruds Stræde og dermed blot et kapselkast fra restauranter, caféer og vinbarer i Jernbanegade. I en tidligere bagerforretning med en cykelforretning og en pornobutik som genboer.

Lukas Marmer Hohwü er manager for Mikkellers shop og bar i Odense, ligesom han er det i Aarhus, hvor bryggeriet rykkede ind for to et halvt år siden.

- Vi har kigget efter noget i Odense et godt stykke tid. Der er en god fornemmelse af, at der sker en masse i byen - en fed energi. Og vi kan bidrage med noget nyt, siger Lukas Marmer Hohwü torsdag eftermiddag, mens håndværkerne er i fuld gang med at lægge sidste hånd på lokalet.

Fra mikro til verdensomspændende

Mikkeller blev åbnet i 2006 i København under den store bølge af nye mikrobryggerier. Mikkel Borg Bjergsø og Kristian Klarup Keller var mændene bag, og sammenskrivningen af den enes for- og den andens efternavn blev til Mikkeller.I 2007 blev Mikkel Borg Bjergsø alene om at drive Mikkeller og allerede året efter begyndte ekspansionen.

I dag er Mikkeller at finde adskillige steder i Nord- og Østeuropa samt Spanien. Desuden i USA samt Thailand, Japan, Taiwan og Singapore.

Mikkeller har eget bryggeri i San Diego og New York samt brewpuben Warpigs i København, men brygger også ofte hos andre bryggerier. Ligesom man har adskillige samarbejdspartnere, hvis produkter bliver solgt i Mikkellers barer og bottle shops.

Endnu torsdag eftermiddag var der masser af aktivitet i Mikkeller-baren, men manager Lukas Marmer Hohwü var fortrøstningsfuld og sagde, at man var godt med i forhold til at få bare færdig til lørdagens åbning. Foto: Nils Svalebøg
Mikkellers fadølshaner er klar til åbningen lørdag kl. 17. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Udeservering

I baren skinner 15 fadølshaner. Klar til at levere opfindsomt øl til entusiaster og almindeligt nysgerrigt-tørstige gæster. Mikkeller er kendt for at være i den eksperimenterende og innovative ende af mikrobryggerierne, hvad adskillige nationale og internationale priser vidner om.

Det betyder også, at sortimentet i både bar og forretning med jævne mellemrum skiftes ud. Blandt andet kommer der friske forsyninger fra Mikkellers bryggeri i californiske San Diego hver 14. dag, lover Lukas Marmer Hohwü.

I lokalet med baren kommer der 30 siddepladser plus ståpladser. Og så er der udeservering på vej med 42 siddepladser. En lille undselig færdselstavle i Store Gråbrødre Stræde står dog delvis i vejen, men der er god dialog med kommunen om at få det klaret.

Lukas Marmer Hohwü har ansat en daglig leder og vil stå for alt det administrative og kigge forbi et par gange om ugen. Og så bliver der ansat seks-syv bartendere, fortæller han.

Et logo. der er gået fra at være for få kendere til at være nærmest verdensomspændende. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Øl for kvinder

At ølglade mennesker overvejende skulle være mænd, er noget, Mikkeller gerne vil rokke ved.

- Det er en fordom, at mænd har bedre smagsløg end kvinder, det er faktisk omvendt. Og vi vil gerne være med til at give gæsterne en oplevelse af, hvad øl også kan være, siger Lukas Marmer Hohwü, som synes, at Mikkeller har de produkter, der kan overbevise dem, der mener, de ikke kan lide øl, om det modsatte.

Men Mikkeller Bar & Bottle Shop Odense, som stedet helt præcis hedder, vil nu også være leveringsdygtig i kirsebærvin fra Frederiksdal, sodavand og spiritus af egne mærker og meget mere. Samt en kop kaffe eller snacks såsom tørret kød, ølpølser, nødder og chips.

Priserne i baren varierer fra 55 kroner for 0,4 liter husfadøl til noget mere pebrede 160 kr. for 0.2 liter af en øl med det halsbrækkende navn, Mikkkeller SpontanQuadrupelBlueberry. Men så er der altså også brugt to kilo blåbær pr. liter i bryggeprocessen, siger Lukas Marmer Hohwü, der påpeger, at ligesom folk gerne betaler mange penge for et udsøgt glas vin, er der også et marked for craft beer i den dyre ende.

Mikkeller indgår i øvrigt meget gerne, fortæller Lukas Marmer Hohwü, i samarbejde med byens restauranter om arrangementer, hvor Mikkellers drikkevarer møder den lokale gastronomi.

På et andet plan har Mikkeller indgået et lokalt samarbejde med vestfynske Indslev Bryggeri. Sidstnævntes underlabel Ugly Duck har sammen med Mikkeller lavet en øl ved navn 50 g/l, som vil være på hanerne på åbningsdagen. Navnet refererer til, at det er en ekstremt humleholdig øl med 50 gram humle pr. liter.

Det er en fordom, at mænd har bedre smagsløg end kvinder, det er faktisk omvendt. Og vi vil gerne være med til at give gæsterne en oplevelse af, hvad øl også kan være.

Lukas Marmer Hohwü, manager
Det er her på hjørnet af Skt. Gertruds Stræde og Store Gråbrødre Stræde, hvor der tidligere har været bagerforretning, at Mikkeller åbner bar og detailsalg. Foto: Nils Svalebøg
Dette lille skilt, som betyder ophør af zone med standsning forbudt, står i Store Gråbrødre Stræde og er lidt i vejen for planerne om udeservering. Men der er alle tegn på, at kommunen og Mikkeller får det fikset. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Løbeklub

At et flittigt indtag af øl i større mængder ikke er specielt godt for helbredet, er der almindelig konsensus om. Men hos Mikkeller vil man gerne vise at øldrikning og en sund livsstil kan følges ad. Derfor har man noget, der hedder Mikkeller Running Club, der findes både i København, Aarhus og i udlandet.

Sådan en skal der også være i Odense, og konceptet er det ret simple, at man først løber en tur og så bagefter drikker en gratis øl i Mikkeller-baren. Det skal foregå hver den første lørdag i måneden. Dog med forpremiere allerede på åbningsdagen, lørdag d. 17. marts.

Som nævnt åbner shoppen lørdag kl. 12. Kl. 16 er der afgang for løbeklubben, og kl. 17 åbner baren så for publikum med gratis smagsprøver.

I øvrigt vil både bar og bottle shop være åben hver dag året rundt.

- Og jeg er glad for beliggenheden helt tæt på gågaderne og et sted, hvor mange mennesker kommer forbi hver dag, siger Lukas Marmer Hohwü.

Fadølshanerne er klar til lørdagens åbning. Foto: Nils Svalebøg
Skiltene er sat op i de to stræder, Mikkeller ligger på hjørnet af. Foto: Nils Svalebøg
Vanen tro før rn nyåbning i rerstuarationslivet er der heftig håndværkeraktivitet. Foto: Nils Svalebøg
Manager Lukas Marmer Hohwü er klar ved Mikkellers 15 nye fadøshaner i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce