Annonce
Sport

Øland nedtoner konflikter: Kun en lille del af jobbet

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Mads Øland tog nogle seje slåskampe ved forhandlingsbordet med DBU gennem sine 30 år i Spillerforeningen.

Kampen for at sikre spillernes rettigheder har til tider gjort Mads Øland til en af de mest omdiskuterede personer i dansk fodbold.

I denne uge blev det meldt ud, at 54-årige Øland med øjeblikkelig virkning stopper som direktør i Spillerforeningen.

Samtidig er konflikterne med især Dansk Boldspil-Union (DBU) foreløbig et overstået kapitel for Øland, der flere gange har været en upopulær mand i unionen.

- Konflikter fylder faktisk ikke meget i min kalender, når jeg ser tilbage på de sidste 30 års arbejde som fodboldspillernes repræsentant.

- Men det er jo typisk i de situationer, hvor Spillerforeningen og jeg som direktør har været mest interessante for medierne, fortæller Mads Øland i en mail.

- Det er alt det positive, udviklende arbejde for spillerne og for sporten generelt, der har taget tiden, og som jeg har nydt utroligt meget.

I 2017 og igen i 2018 var Øland med til at indgå de nuværende landsholdsaftaler hos kvinderne og mændene. Begge gange var det efter særdeles seje forhandlinger.

I 2017 så DBU sig nødsaget til at melde afbud til en kvindelandskamp i VM-kvalifikationen mod Sverige. Danskerne blev efterfølgende taberdømt og kom siden hen ikke med til VM i Frankrig.

Året efter endte DBU med at sende et vikarlandshold bestående af mandlige amatørspillere til Slovakiet for at spille en træningskamp, da der ikke kunne opnås enighed om vilkårene for at spille på landsholdet.

Den dengang nyligt pensionerede landsholdsspiller William Kvist blev hevet med ind til forhandlingsbordet, før konflikten blev løst.

- Der er ikke noget nyt i at være flere ved forhandlingsbordet. Indimellem er det blevet udlagt som et soloræs af mig i medierne, men vi har altid været et team ved forhandlingsbordet, og det er altid spillerne, der bestemmer, hvor vi skal hen, forklarer Mads Øland.

Formanden for Spillerforeningen, Jeppe Curth, fortalte tidligere på ugen, at der i foreningen er et ønske om, at "se på tingene med friske øjne" efter 30 år med Øland som først formand og siden hen direktør.

Samtidig har Mads Øland de senere år fået flere og flere arbejdsopgaver på sit bord. Både som bestyrelsesmedlem i den internationale spillerforening, Fifpro, og inden for e-sport.

- Der har været en proces i gang i mange måneder, hvor jeg har bedt bestyrelsen om lov til at kigge på andre jobtilbud, både i international fodbold og e-sport, siger fodboldspillernes nu tidligere direktør.

- Jeg fik for cirka halvandet år siden lov af Spillerforeningen til at starte noget nyt med e-sport og Counter Strike, og siden 1. januar har jeg så arbejdet som CEO for de professionelle CS-stjerner ved siden af, men det vokser vildt hurtigt.

- Det er blevet to fuldtidsjob med mange rejsedage, og det var blevet umuligt at forene, så det her er en naturlig timing for begge parter.

- Det er helt naturligt, at Spillerforeningens bestyrelse nu vil omstrukturere, og jeg ønsker dem alt det bedste i arbejdet for spillerne fremover, siger Mads Øland.

Samtidig med, at han er blevet direktør for den internationale spillerforening i Counter Strike, CSPPA, fortsætter Øland i Fifpros bestyrelse og som international konsulent for Spillerforeningen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce