Annonce
Nyborg

Øksendrup-fremtid uvis: Udvalg udskyder beslutning

Anja Kongsdal og resten af Social- og Familieudvalget under Nyborg Byråd blev mandag enige om ikke at træffe nogen beslutning om Bostedet Øksendrup. Derfor er det stadig uvsit om den lille institution lukker. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Social- og Familie Udvalget valgte på deres møde mandag at udskyde beslutningen om eventuel lukning af bostedet Øksendrup. Udvalget ønsker flere informationer om stedet.
Annonce

Øksendrup: Øksendrups beboere, ansatte og pårørende må være tålmodige lidt endnu, mens de venter på svar på, om Bostedet Øksendrup stadig eksisterer på denne tid næste år.

Beslutningen om at udskyde, hvorvidt bostedet Øksendrup skal lukkes eller ej, blev truffet på Social- og Familieudvalgets møde mandag, hvor det ellers oprindeligt var forhåbningen, at en endelig beslutning om lukning eller ej kunne blive truffet.

- Der er nogle uafklarede spørgsmål, så vi har bedt om nogle flere oplysninger i sagen. Det var vi alle enige om, siger Anja Kongsdal (V), Udvalgsformand i Social- Og Familieudvalget.

Anja Kongsdal havde ellers håbet, at beslutningen kunne blive truffet mandag, men det viste sig, at det ville være bedst at udskyde beslutningen, selvom det selvfølgelig ikke er det mest optimale for beboere og ansatte på Øksendrup.

- Det skaber en usikkerhed. Det kan ikke undgås, når vi jo har nogle beboere og pårørende og ansatte, men som situationen er nu, så mener jeg, det er den rigtige beslutning, siger Anja Kongsdal.

Bostedet Øksendrup er et bosted for personer med senhjerneskader, der har brug for opsyn døgnet rundt. Derfor var der også oprindeligt hele 16 ansatte på stedet, der har plads til fem beboere, men som i øjeblikket kun har tre boende. Blandt andet derfor har man også skåret i bemandingen på stedet, så der i øjeblikket kun er 13 ansatte.

Men nu er beslutningen omkring bostedet overlevelse altså blevet skubbet til Social- og Familieudvalgets næste møde mandag 11. november.

- Vi har vores næste udvalgsmøde om tre uger, så vi har de uger til at få de informationer, vi har spurgt efter, siger Anja Kongsdal.

Hvis det bliver besluttet at lukke Øksendrup, så vil den blive lukket per 31. maj næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce