Annonce
Nyborg

Øksendrup-fremtid uvis: Udvalg udskyder beslutning

Anja Kongsdal og resten af Social- og Familieudvalget under Nyborg Byråd blev mandag enige om ikke at træffe nogen beslutning om Bostedet Øksendrup. Derfor er det stadig uvsit om den lille institution lukker. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Social- og Familie Udvalget valgte på deres møde mandag at udskyde beslutningen om eventuel lukning af bostedet Øksendrup. Udvalget ønsker flere informationer om stedet.

Øksendrup: Øksendrups beboere, ansatte og pårørende må være tålmodige lidt endnu, mens de venter på svar på, om Bostedet Øksendrup stadig eksisterer på denne tid næste år.

Beslutningen om at udskyde, hvorvidt bostedet Øksendrup skal lukkes eller ej, blev truffet på Social- og Familieudvalgets møde mandag, hvor det ellers oprindeligt var forhåbningen, at en endelig beslutning om lukning eller ej kunne blive truffet.

- Der er nogle uafklarede spørgsmål, så vi har bedt om nogle flere oplysninger i sagen. Det var vi alle enige om, siger Anja Kongsdal (V), Udvalgsformand i Social- Og Familieudvalget.

Anja Kongsdal havde ellers håbet, at beslutningen kunne blive truffet mandag, men det viste sig, at det ville være bedst at udskyde beslutningen, selvom det selvfølgelig ikke er det mest optimale for beboere og ansatte på Øksendrup.

- Det skaber en usikkerhed. Det kan ikke undgås, når vi jo har nogle beboere og pårørende og ansatte, men som situationen er nu, så mener jeg, det er den rigtige beslutning, siger Anja Kongsdal.

Bostedet Øksendrup er et bosted for personer med senhjerneskader, der har brug for opsyn døgnet rundt. Derfor var der også oprindeligt hele 16 ansatte på stedet, der har plads til fem beboere, men som i øjeblikket kun har tre boende. Blandt andet derfor har man også skåret i bemandingen på stedet, så der i øjeblikket kun er 13 ansatte.

Men nu er beslutningen omkring bostedet overlevelse altså blevet skubbet til Social- og Familieudvalgets næste møde mandag 11. november.

- Vi har vores næste udvalgsmøde om tre uger, så vi har de uger til at få de informationer, vi har spurgt efter, siger Anja Kongsdal.

Hvis det bliver besluttet at lukke Øksendrup, så vil den blive lukket per 31. maj næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce