Annonce
Kultur

Økonomisk førstehjælp til kulturen: Nye arrangementer kan få støtte fra kommunen

Sidste sommer var havnen flere gange fyldt op med mennesker, der lavede forskellige aktiviteter. Arkivfoto: Maria Frellesen Pedersen

Nyborg: De seneste uger er flere større arrangementer blevet aflyst på stribe, fordi corona fortsat sætter en stopper for, hvor mange mennesker, der må samles på en gang.

Derfor har Kultur- og Fritidsudvalget nu valgt at give kulturen et ekstra skub, så der kan sættes gang i nye, mindre arrangementer i kommunen henover sommeren.

Og det vækker stor glæde hos formanden for udvalget, Erik Rosengaard (V).

Annonce

- Vi er i udvalget enige om, at det kan være en god måde at igangsætte nogle nye kulturelle, idræts- eller naturarrangementer på, nu hvor mange større arrangementer er aflyst. Og vi ser frem til at modtage ansøgninger fra hele kommunen til arrangementer, som kan være med til at give borgerne gode oplevelser henover sommeren, siger han.

Med 100.000 kroner har udvalget besluttet sig for at oprette en initiativpulje, som skal finansiere forskellige kulturelle arrangementer henover sommeren.

Det er meningen, at foreninger, organisationer og institutioner, der holder til i Nyborg Kommune kan søge om op til 10.000 kroner til afholdelse af kulturelle arrangementer.

Når pengene skal fordeles, vil udvalget blandt andet lægge vægt på, hvorvidt arrangementet har værdi for en bred gruppe af borgere, om det finder sted i kommunen, og om der er offentlig adgang til arrangementet.

Man kan søge om penge fra puljen indtil den 15. juni, hvorefter udvalget tager stilling til, hvilke arrangementer, der skal have del i støtten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce