Annonce
Erhverv

Økonomisk assistance: Populær app holder styr på pengesagerne for unge

Rune Mai, som er direktør og stifter af Spiir, har skabt økonomi-appen af samme navn, fordi han gerne ville lave et produkt, der kunne tage aktiv del i folks hverdag. Foto: Michael Bager

Appen Spiir, som særligt hjælper unge med at skabe overblik over deres økonomi, har i de sidste fem måneder fået god vind i sejlene. Det virker, at den ikke beror på løftede pegefingre, mener stifter og direktør Rune Mai.

De fleste af os kender garanteret følelsen af, at økonomien spiller, så længe oversigten i mobilbanken er fri for røde cifre, og budgettet bliver fulgt. Men hvor mange har egentlig overblik over, hvor høje beløb de bruger på take away, eller hvor ofte de lægger vejen forbi Netto på en uge?

Ikke nok, mener fynske Rune Mai, som står i spidsen for økonomi-appen Spiir, der har til formål at hjælpe særligt de unge med at holde sammen på pengene. Siden den blev lanceret i januar, er den blevet downloadet af 43.000 brugere.

- Der er rigtig mange, der har fint styr på økonomien og plus på kontoen, men det er ikke sikkert, at de ved præcis, hvad de bruger deres penge på. Her er Spiir nemt, fordi de slet ikke skal tænke over, at de bruger tid på at rode med økonomi, siger Rune Mai.

Spiir beror i bund og grund på de samme data som mobil- eller netbanken, men i stedet for, at man selv skal sidde og trække statistikker og lægge sammen, får man i Spiir en lille assistent, der fodrer en med konklusionerne. For eksempel fortæller den, hvilke tre forbrugsposter man lægger flest penge ved på en måned.

- Vi vil ikke være dommere over, om folk for eksempel går på Baresso for at købe kaffe. Det kan være, at det tjener et godt formål, selvom den er dyrere. Vi giver dem information om deres vaner, og så kan de selv beslutte, om de vil gøre op med dem, eller om de vil fortsætte, forklarer Rune Mai.

Annonce

Spiir

Appen Spiir hjælper særligt unge brugere med at holde styr på deres privatøkonomi.Det sker ved, at der i appen er en lille 'assistent', som giver vigtige informationer om brugerens økonomi baseret på data.

En ny opdatering gør det samtidig muligt at quizze om sit eget forbrug.

Appen har i øjeblikket 43.000 downloads, og 60 procent af brugerne tilgår den løbende.

Spiir.dk er samtidig en online-platform om økonomi, der blandt andet indeholder en økonomisk blog.

Det er den fynske direktør Rune Mai, der står bag.

Penge-appen Spiir fodrer brugeren med informationer om de økonomiske valg, han tager. Grafik: Spiir

Quiz er lagt ind

Appen har samtidig fået en ny opdatering, som gør det muligt at quizze og svare på spørgsmål om sin egen økonomi. Her skal man for eksempel gætte, hvor tit man går ned for at handle ind.

- Det er vigtigt, at appen hele tiden indeholder simple ja/nej-beslutninger, for eksempel i form af quizzen, hvor man bare får tre svarmuligheder og hurtigt bliver klogere og begynder at reflektere, siger Rune Mai.

Selvom Spiir henvender sig til alle, er kernebrugerne unge mennesker. Ifølge stifteren er det nemlig vigtigt, at de lærer om økonomi på en inddragende måde i stedet for, at de bliver mødt med løftede pegefingre.

- Det handler tit om, at der står en masse på 40, som mig, og kigger ned på de 20-årige. De unge skal understøttes i, at de i virkeligheden er kompetente til økonomi. Overforbrug handler heller ikke om, hvorvidt man er god til matematik, men om, at alle kammeraterne måske har fået en ny iPhone, som man også gerne vil have, siger Rune Mai.

Skal indeholde tilbud

Han ser appen som en succes, idet 60 procent af de, der har downloadet den, bruger den jævnligt. Men hen ad vejen skal det også være muligt at tjene penge på den, og derfor arbejdes der i øjeblikket på en opdatering, der giver brugerne rabat og tilbud hos de forhandlere, de besøger mest.

- Det betyder, at man faktisk ender med at kunne få belønninger for det liv, man lever. Appen går i virkeligheden ud og prutter om prisen for dig, siger Rune Mai.

Det betyder dog ikke, at Spiir går hen og bliver en reklamesøjle for virksomheder, for ligesom med andre funktioner i appen, kan man vælge tilbuddene fra.

- De kan bare swipes væk, hvis det er, men tilbuddene kommer jo til at passe på det forbrug, man har i forvejen, siger Rune Mai.

Spiir er gratis og hentes i både AppStore og på Google Play.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce