Annonce
Middelfart

Politikere i økonomiudvalg indstiller social- og sundhedsdirektøren til fyring

Mette Bostrup tiltrådte sin stilling som direktør i Middelfart Kommune i april 2018. Nu er hun indstillet til en fyring. Arkivfoto.

Nordvestfyn: Politikerne i Økonomiudvalget i Middelfart har på et møde tirsdag aften besluttet at indstille til byrådet, at social- og sundhedsdirektør Mette Bostrup skal afskediges.

Det oplyser Middelfart Kommune i en kortfattet pressemeddelelse.

Kommunen oplyser endvidere, at beslutningen er truffet, fordi parterne ikke er enige om "retningen":

"...der ses forskellig på, hvordan social- og sundhedsområdet bringes i den ønskede retning", skriver kommunen uden at uddybe nærmere.

Mette Bostrup er ifølge kommunen fritaget fra tjeneste - foreløbig indtil byrådsmødet den 7. oktober

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen oplyser, at politikerne i Økonomiudvalget har tavshedspligt og derfor ikke kan udtale sig i sagen.

Han kan heller ikke komme nærmere ind på årsagen til, at social- og sundhedsdirektøren er indstillet til en fyring.

- Det er en personalesag, så jeg kan ikke sige noget, siger den konstituerede kommunaldirektør.

Han oplyser, at Mette Bostrup er ansat på almindelige kontraktvilkår, og hvis byrådet vælger at afskedige hende, så har hun en seks måneder lang afskedigelsesperiode, og hun får i givet fald derefter en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn.

Det svarer ifølge Thorbjørn Sørensen til en godtgørelse på samlet godt 1,5 millioner kroner.

Mette Bostrup tiltrådte stillingen 1. april 2018, hvor hun kom fra en stilling som børne- og familiechef i Aabenraa Kommune.

Hun har i Middelfart haft det overordnede ansvar for senior- og velfærdsområdet. Herunder blandt andet plejehjem, hjemmeplejen og hele sundhedsområdet.

Det har i skrivende stund ikke været muligt at træffe hende for en kommentar.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med borgmester Johannes Lundsfryd (S), som ikke har nogen kommentarer til sagen, da det er en personalesag. Han henviser til den skrivelse, der er sendt ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce