Annonce
Læserbrev

Økonomi. Tillykke Danmark med historiske klimamål

Læserbrev: Et politisk flertal i Danmark ønsker at reducere Danmarks udledning af CO2 med 70 procent i forhold til udledningen i 1990. Det svarer til en reduktion på mellem 20 og 27 mio ton pr. år. Det kan de fleste danskere sikkert godt se sig selv i. Men målet skal være nået i 2030 om godt 10 år. Det svarer til at fjerne hele landbrugets, hele industriens og omkring 50 procent af transportsektorens udledning inden 2030.

Når kransekagerne er spist og champagnen er drukket, venter vi spændt på fortsættelsen.

Det bliver meget spændende at følge, hvordan den historiske reduktion skal ske. Indtil videre hænger det svar frit i vestenvinden.

Målet betyder også en forpligtelse til at tilvejebringe en økonomi, der muliggør at indfri målet. Det samme politiske flertal ønsker en lempelse af udlændingepolitikken, minimumsnormeringer i daginstitutioner, en bedre ældreomsorg, tidligere pensionering for nogle personer – kun vorherre ved p.t. hvem – et løft til folkeskolen, bedre sygehuse og sundhed og meget andet godt.

Det bliver ikke mindre spændende at følge, hvordan økonomien til de historisk ambitiøse klimamål og de mange velfærdsforbedringer skal skaffes. Indtil videre hænger også det svar frit i vestenvinden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce