Annonce
Kultur

Øhavsmuseet: Ekstra aktiviteter to steder i Faaborg i efterårsferien.

I museet Faaborg Arrest kan børn løse udbryder-gåder med ”Storm Murene”. Foto: Øhavsmuseet
Øhavsmuseet har ekstra at byde på i efterårsferien. Stederne er Arresten og Den Gamle Gård i Faaborg.

Faaborg: Museet i den tidligere arrest byder på specielle oplevelser i efterårsferien.

Også i en anden af Øhavsmuseets afdelinger er der ekstra aktiviteter.

Arresten først:

- På din vej gennem arresten skal du træffe en række valg, løse gåder og naturligvis undgå at blive set af fængselsbetjenten. Om du ender i friheden, er ikke til at sige, for træffer du de forkerte valg, går det måske ikke, som du drømmer om.

Sådan fortælles det i en pressemeddelelse.

- "Storm Murene" er en sjov og lærerig oplevelse for hele familien, hvor I ved at følge tips og tricks fra tidligere indsatte skal se, om I kan bryde ud. Med historien i hånden læser I jer frem og tager afgørende valg undervejs.

Harald Storm Nielsen var Faaborgs historiske udbryderkonge.

Han var i flere omgange bag tremmer i Faaborg og gjorde i øvrigt en karriere ud af at være forbryder.

"Storm Murene" er en del af oplevelsen i Faaborg Arrest, der ligger Torvet 19.

Entré: 55 kroner for voksne, 45 kroner for pensionister og studerende. Gratis for børn. Hæfte til “Storm murerne” koster 40 kroner.

Annonce

Mail og www

ohavsmuseet@ohavsmuseet.dk

www.ohavsmuseet.dk

Den Gamle Gård

Også i Den Gamle Gård i Holkegade 1 i Faaborg er specielle efterårsferie-aktiviteter:

- Tag Sømandsprøven og sejl fra Sydfyn til Kina. Har du, hvad der skal til for at blive fuldbefaren matros på en farefuld rejse til Kina? Varer skal læsses, kursen skal stikkes, knob skal bindes, og fortøjningerne skal kastes, når børn i alle aldre kan opleve Poul Kinafarers rejse fra stavnsbundet til bedsteborger. Består børn strabadserne, består de Sømandsprøven, fortæller museet.

Baggrunden er virkelig: I 1700-tallet sejlede bondesøn Poul Kinafarer hele tre gange til Kina.

Siden slog han sig ned som købmand i Faaborg og endte som succesrig handelsmand.

Oplevelser får du mandag til fredag i uge 42 kl. 11-15.

Her er gratis entré for børn, men deltagelse i aktiviteter koster 25 kroner.

Entré for voksne er 40 kroner.

Aktiviteterne er målrettet børn i alderen 6-12 år og deres voksne, men alle kan deltage. /SH

I museet Den Gamle Gaard i Faaborg by kan børn og voksne tage en sømandsprøve. Foto: Øhavsmuseet
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce