Annonce
forside

Øhavets gule lyn slippes løs: I år hopper den også til Strynø

- Det er vigtigt også at tænke småøernes ordinære bilfærger ind i øhop-konceptet, siger Signe Møller fra Svendborg Havn. Tv. havnemester Hans Søby. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Langeland Kommune nu med i samarbejde med Svendborg og Faaborg-Midftyn om øhop med katamaranen Sea Hawk.

Annonce

Den sydfynske øhop-sejlads med katamaranen Sea Hawk fra Hirtshals udvides i år til også at omfatte anløb på Strynø. Dermed er der skabt en søværts sammenhængende forbindelse med Fyn (Svendborg og Faaborg) og de seks småøer Hjortø, Drejø, Skarø, Lyø, Avernakø og Strynø.

Den nye kobling til Strynø er gjort mulig efter, at Langeland Kommune sammen med Svendborg og Faaborg-Midtfyn har engageret sig i Det Sydfynske Øhop.

Sommer-projektet med at styrke de trafikale bånd startede i det små i 2016. Dengang lod Svendborg Kommune forsøgvis sin lille m/f Hjortøboen udvide sejladserne med anløb på Drejø og Skarø. Det blev en succes og genererede som en sidegevinst flere passagerer - læs turister - på Drejø/Skarø-færgen Højestene.

Øhop-sejladserne koordineres af Signe Møller fra havnekontoret i Svendborg:

- I vores øhop-koncept er det vigtigt også at tænke øfærgerne med. Man kan løse billet til øhop-verdenen med de ordinære færger fra Svendborg, Rudkøbing eller Faaborg. Dermed kan man sejle alt det, man vil på kryds og tværs af øerne i op til en hel uge. Billetten udløber først, når man går i land i Svendborg, Faaborg eller Rudkøbing, forklarer Signe Møller til Koøjet.

Prisen er 200 kr . Billetsalg starter fra øhops web-site 1. juni. Øhoppet indledes den 26. juni og sejler i otte uger.

På øhop-rundturen med morgen-start fra Svendborg anløber Sea Hawk flere gange de seks småøer samt Faaborg. Sidst på eftermiddagen starter en ny runde øhop.

- Vi er ved at justere de sidste detaljer i fartplanen, oplyser Signe Møller.

Foruden de tre øhavs-kommuner er også Naturturisme, Svendborg Event, Faaborg Turistbureau og Færgesekretariatet i Ærøskøbing engageret i Det Sydfynske Øhop. Som sidste år står erfarne Michael Jensen ved rattet på SeaHawk.

- På sigt kunne vi drømme om at få vores helt eget fartøj til øhop-sejladserne, siger havnemester Hans Søby, Svendborg.

Sea Hawk fra Hirtshals skal med 20-25 knob hoppe rundt i Det Sydfynske Øhav til sommer. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Sea Hawks skipper Michael Jensen fra Hirtshals har sin maritime baggrund i Marstal. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce