Annonce
Debat

Øen har brug for samarbejde

Tommy Bredal Storgaard. Arkivfoto: Birger Vogelius

Jeg vil gerne appellere til fællesskab og samskabelse i den aktuelle og kommende politiske arena.

Langeland Kommune har brug for politikere, som taler og samarbejder på tværs at partiskaber og egne agendaer.

Vi har i Enhedslisten sat os for at være synlige i de aktuelle kommunale budgetforhandlinger og sat vores fingeraftryk på, de beslutninger som gavner borgerne i Langeland Kommune, store som små, ældre som yngre, der samtidigt vil være økonomisk ansvarlige.

Vi har et slogan, som vi holder ved: " Vi er mod den mindste forringelse og for den mindste forbedring"!

Det betyder i alt sin enkelthed, at vi har mod på forhandlinger og altid vil være i stand til at indgå i de forlig, som rummer forbedringer i de forhold, som er hjerteblod for os: - Miljøet og beskyttelsen af de svageste samfundsgrupper.

Vi har gennem frugtbare og givtige budgetforhandlinger opnået, at besparelser på biblioteket, skolerne, institutioner og befordring ikke vil indgå i effektiviseringsforslaget for budget 2018 og ser frem til at samtlige partier i kommunalbestyrelsen vil bakke dette op ved første behandling i kommunalbestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce