Annonce
Odense

Ødelagt bane og stjålne biler: Massivt hærværk mod golfklub i Odense

Manager i Odense Golfklub Esben Hallundbæk Hansen ved en af de stjålne golfvogne - denne blev fundet i en lille park ved Vægtens Kvarter cirka en kilometer fra golfklubben. Foto: Kim Rune
  • Ukendte gerningsmænd har natten til lørdag stjålet og ødelagt flere golfbiler, og flere områder af banen ved Odense Golfklub er blevet raseret.
  • Golfbilerne er fundet efterladt flere steder i Odense, og politiet efterlyser vidner, der måtte have set eller hørt noget.
Annonce

Odense: Vejret er sjældent godt for årstiden, og i Odense Golfklub har de glædet sig til årets store afslutningsmatch, som spilles søndag med cirka 200 deltagere. Men det bliver med en beskadiget bane og en økonomisk skygge liggende hen over klubben, når spillet går i gang.

For sent fredag aften gik flere ukendte personer ind på golfklubbens område og gik hen til klubbens nye elbiler. De flåede et stykke af instrumentbrættet, hvor nøglen skal sættes i, og derefter var de i stand til at kortslutte bilerne.

- Min telefon ringede ved ettiden i nat. Det var politiet, som fortalte, at en vagt ved Syddansk Universitet, som havde været ude på sin runde, havde hørt en lyd, der undrede ham. Da han kiggede efter, kunne han se to elvogne, der kørte ræs i byggeområdet ved universitetet. Han prøvede at stoppe dem, men det kunne han ikke, og så ringede han til politiet.

Det fortæller Mogens Hüttel, næstformand i Odense Golfklub. Han har ikke sovet meget i nat. Efter politiets opkald kørte han til klubben på Hollufgårds Allé, og her kunne han konstatere, at fem af klubbens elbiler, som medlemmerne kan bruge til at køre rundt på banen, var væk. Også en traktor, som bruges til at samle bolde op fra banen, var væk.

- Mens jeg var i klubben, fik jeg at vide af politiet, at vagten ved SDU gerne ville tale med mig. Han ville vise mig en af bilerne, som var fundet - den var smadret og stod nu ved en jordvold.

En af de stjålne golfbiler blev fundet efterladt - og ødelagt - ved Syddansk Universitet. Foto: Mogens Hüttel
Annonce

Har kørt rundt på fire greens

I løbet af natten blev de øvrige biler også fundet. En forbipasserende opdagede to af dem, som blevet parkeret på en sti til Højby. En anden vogn var blevet efterladt i villaområdet Vægtens Kvarter godt en kilometer fra golfklubben, og den sidste blev fundet længere ude på golfklubbens terræn.

Hver bil koster omkring 30.000 kroner, oplyser Mogens Hüttel.

- Vi er Danmarks femteældste golfklub, og vi har mange medlemmer, som er glade for at kunne køre rundt i bilerne. Og fire af vognene var næsten nye. Nu er vi også nødt til at bygge et rum, som de kan holde i, siger han.

Men det er ikke kun det økonomiske aspekt, der ærgrer næstformanden.

- I morgen har vi afslutningsmatch i det her smukke vejr med omkring 200 deltagere. Og der er i hvert fald fire greens, hvor de har kørt rundt med bilerne. Jeg forstår det simpelthen ikke.

- Kan I spille i morgen?

- Det er vi nødt til. Hvis vi opgiver, så har de vundet.

En af de stjålne golfbiler blev fundet efterladt - og ødelagt - ved Syddansk Universitet. Foto: Mogens Hüttel
Annonce

Politiet beder om hjælp

Traktoren, som klubben bruger til at samle bolde op, er lørdag formiddag også blevet fundet. Den holdt parkeret op ad træ, som hærværksmændene tilsyneladende havde forsøgt at vælte.

Fyns Politi vil gerne høre fra vidner, der måtte have set eller hørt noget i området ved golfklubben sent fredag aften fra omkring klokken 23 og frem til midnat. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

En traktor, som bruges til at opsamle golfbolde, blev også stjålet natten til lørdag. Tilsyneladende har gerningsmændene forsøgt at vælte et træ på banen med traktoren. Foto: Esben Hallundbæk Hansen
En traktor, som bruges til at opsamle golfbolde, blev også stjålet natten til lørdag. Tilsyneladende har gerningsmændene forsøgt at vælte et træ på banen med traktoren. Foto: Esben Hallundbæk Hansen
Både bilen ved SDU, de to som er fundet på en sti til Højby og bilen, som er efterladt i Vægtens Kvarter, skal fragtes tilbage til golfklubben. Hvordan det skal ske, var lørdag formiddag endnu ikke afklaret, da bilerne ikke længere kan køre. Foto: Mogens Hüttel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce