Annonce
forside

Øboere har kirkerekord: - Det er en del af fællesskabet

Strynø kirke er velbesøgt. Blandt andet fordi præsten Lena Andersen er populær og en aktiv del af ølivet, mener menighedsrådsformand Hans Henning Madsen.

Beboere på fynske småøer er flittige kirkegængere. Det viser foreløbige tal fra den fynske kirketælling. Kirkegangen er en del af fællesskabet, siger menighedsrådsformand fra Strynø.

Annonce

Hvor mange kommer i kirke om søndagen?

Den fynske biskop, Tine Lindhardt, satte sidste år gang i en optælling af kirkegængere over hele Fyn. Tallene frigøres i morgen mandag, men allerede nu er det tydeligt, at beboerne på småøerne Strynø, Avernakø, Lyø, Baagø, Drejø og Skarø er særligt flittige til at gå i kirke, oplyser Fyns Stift i en pressemeddelelse.

Det kan menighedsrådsformand Hans Henning Madsen fra Strynø nikke genkendende til.

- Det kommer overhovedet ikke bag på mig. Det vidste vi godt, fortæller menighedsrådsformanden.

Annonce

- Del af det sociale liv på øen

Han begrunder den flittige kirkegang i, at det er en vigtig del af øens sociale liv.

- Det har selvfølgelig noget med kirken at gøre, og med at vi har en god præst, men det er ikke fordi, vi er særligt religiøse, siger Hans Henning Madsen.

- Det, at gå i kirke, er mere at være en del af det fællesskab, vi har på øen, uddyber han og forklarer, at det sociale liv på en lille ø er anderledes, end det er på fastlandet.

- Vi har en anden type fællesskab herovre, hvor vi er gode til at møde op og bakke op om aktiviteterne. Vi har også et andet foreningsliv, end man har i resten af landet, siger Hans Henning Madsen, der er glad for, at den gode kirkestatistik er med til at sætte spot på nogle af de fordele, der er ved ølivet.

Ifølge Hans Henning Madsen, der har boet fast på Strynø i tre år, er tilslutningen til kirken stabil - og altså hverken for opadgående eller nedadgående.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce