x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ø-Færgen aflyser afgange - ruster sig til mulige coronasygemeldinger

Der vil være færre afgange for Faaborg III den kommende tid. Arkivfoto
Der skæres i færgeafgangene til Lyø og Avernakø. Formålet er at sikre den mest nødvendige færgeservice under coronakrisen. Med tiltagene kan sejladsen udføres af én besætning, hvilket vil gøre Ø-Færgen til Lyø og Avernakø mere robust i tilfælde af sygemeldinger.

Faaborg/Lyø/Avernakø: Øboerne på Lyø og Avernakø skal vænne sig til sejlplan på Øfærgen, som allerede trådte i kraft den 20. marts. Det betyder, at der er færre sejladser end normalt. Følgende afgange vil indtil videre være aflyst, lyder det i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune:

  • Afgang fra Faaborg kl. 12.00 alle torsdage
  • Afgang fra Faaborg kl. 20.00 alle fredage samt onsdag før påske
  • Afgang fra Faaborg kl. 18.00 1. lørdag i måneden.

Den nyligt tiltrådte havnemester i Faaborg Havn, Frank Faxøe, siger:

- Vi vurderer, at den forholdsvis begrænsede justering af afgange ikke får betydning i forhold til den nødvendige service til øerne.

Med den mest nødvendige færgeservice, menes der, at folk kan komme til og fra arbejde, at øboere fortsat har mulighed for ærinder i Faaborg som indkøb, lægebesøg mm., at øernes købmænd kan få de nødvendige forsyninger, og at øernes landbrug får den nødvendige service i forhold til materialer, reparation af maskiner, mælkebil mm.

Uanset sejlplan vil akut transport til øerne, for eksempel ambulance, politi, beredskab, dyrlæge mm., altid kunne udføres som ekstra sejlads, oplyses det.

Annonce

Færre passagerer

Ø-Færgen begrænser samtidig det maksimale antal passagerer pr. overfart til 40 for at kunne sikre god spredning af passagerne. I tilfælde af at der er flere end 40, der vil med samme afgang, vil færgepersonalet foretage en vurdering af, hvad der er nødvendig transport.

Lystfiskere, dagsturister mm. betragtes ikke som nødvendig transport.

Derudover er der også taget andre forholdsregler for at undgå smitte. Blandt andet skal passagerer i bil så vidt muligt forblive i bilen under overfarten.

Gående passagerer benytter færgens salon, men skal placere sig med god afstand til andre. Alle skal købe billet online eller i automaten i Faaborg. Der billetteres ikke ombord.

Desuden vil være håndsprit ombord i den udstrækning, det kan leveres.

Hvis man har influenzalignende symptomer og skal med færgen f.eks. for at kunne komme til læge, skal man kontakte færgen på telefon 24 83 50 99 i god tid før afgang, så personalet kan iværksætte de rette foranstaltninger, lyder det i pressemeddelelsen.

Færgekontoret er indtil videre lukket for personlig betjening, men telefonerne er åbne som normalt i tidsrummet kl. 10 til 12 på hverdage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce