Annonce
Sport

Ævl og kævl glemt for en stund

Sådan. Christian Eriksen har scoret på straffespark til 2-0. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Danmarks såkaldt rigtige landsholds var overbevisende mod Wales og kom flot fra start i Nations League

FODBOLD: De walisiske og danske reportere var ved at erhverve sig høreskader, fordi lyden fra højtaleranlægget brummede som en vred bi under hele første halvleg. Waliserne sad selv med mikrofoner, som var de midt i en optagelse til "The Kings Speech" og reporteren her troede slet ikke, at den slags apparatur fandtes mere.

Der var talt om, hvorvidt de aarhusianske tilskuere ville råbe buh af det rigtige danske landshold på grund af konflikten, men der var kun små mishagsytringer, da de kom ind til opvarmningen og generelt en hjertelig modtagelse af Eriksen & Co..

Det kom bag på en del, at Åge Hareide stillede op med Martin Braithwaite på toppen, men Hareide er ved at løbe tør for angribere, der angriber i selve feltet. Det felt blev ikke større, da det i timerne op til kampen blev meddelt, at Nicklas Bendtner igen havde været i clinch med en københavnsk taxa-chauffør og endda skulle have brækket den arme mands kæbe.

Den slags bliver man ikke landsholdsangriber af som bekendt og passer historien til punkt og prikke, så har Bendtner næppe længere en professionel karriere.

Annonce

Kampen Kort

Nations LeagueDanmark-Wales 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Christian Eriksen (32) sparker ind via stolpen på Henrik Dalsgaard skarpe flade pasning fra højre, 2-0 Christian Eriksen (62) (straffespark) efter hands begået af Ethan Ampadu,

Advarsler: Ben Davis, Wales (76), Kasper Schmeichel, Danmark (90+1)og Joe Allen, Wales (90+4).

Danmark: (4-3-3) Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Mathias Zanka Jørgensen, Simon Kjær, Jens Stryger - Christian Eriksen, Lasse Schöne, Thomas Delaney - Youssuf Poulsen (86. Andreas Cornelius), Martin Braithwaite, Pione Sisto (46. Viktor Fischer - karakter: 4).

Wales: ( 4-4-2) Wayne Hennessey - Chris Gunter, James Chester, Chris Mepham, Ben Davies - Gareth Bale, Connor Roberts (59. David Brooks), Ethan Ampadau (71. Tyler Roberts), Tom Lawrence (79. Ben Woodburn) - Aaron Ramsey, Gareth Bale.

Bedste spillere: Danmark: Christian Eriksen Wales: Joe Allen

Dommer: Derez Aytekin - karakter: 10.

Tilskuere: 17.506 på Aarhus Stadion- 1500 fra udsolgt.

Næste kamp: Lørdag 13.10.,2045, Nations League, Irland-Danmark.

Christian Eriksen hamrede bolden op i nettaget på straffesparket. Foto: Reuters/Matthew Childs

Geniet Eriksen

Kampen startede med friske tiltag af waliserne og Danmarks venstre side med den for ofte alt for forvirrede Pione Sisto og Jens Stryger med det forkerte ben kom forfærdeligt ud af starthullerne og efter tyve minutter sendte Åge Hareide faktisk Viktor Fischer til opvarmning efter endnu en Sisto-mærkværdighed. Fischer blev dog trukket tilbage på bænken fem minutter efter.

Men Danmark havde godt styr på Wales-stjernen Gareth Bale, der i den grad gør forskellen hos waliserne. Danmark stod som vanligt fornuftigt helt bagude og Mathias Zanka Jørgensen og Simon Kjær var en bank.

Lasse Schöne spillede stærkt på den centrale midtbane og Youssuf Poulsen anstrengte sig også i alle dueller, som man kender ham. Schöne leverede et klasseskift til Henrik Dalsgaard, der afslørede sin udvikling ved den godt sete flade pasning til Christian Eriksen, som havde sneget sig ind foran walisernes firebacks-kæde tretten minutter før pausen.

Med den velkendte præcision lagde Eriksen bolden ind bag chanceløse Wayne Hennessey via den fjerneste stolpe. Det rystede waliserne, der godt nok i det 17-årige Chelsea-talent Ethan Ampadu - ham med dreadlock-håret - har folk i svøb. Men så heller ikke mere.

Mathias Zanka Jørgensen var også sikker i sine aktioner mod walisernes stjerne Gareth Bale. Foto: Reuters/Matthew Childs

Tålmodighed opbrugt

Men som ventet gav Åge Hareide ikke Pione Sisto lov til at gøre det bedre efter pausen. Viktor Fischer kom op fra omklædningsrummet i stedet, fordi landstræneren havde opbrugt sin tålmodighed med Sisto.

Waliserne kom ud som fornærmede løver, men storoffensiven varede kun fem-syv minutter og generelt spillede gæsterne fra Cardiff og Swansea for langsomt til at overraske Hareides mænd. Et frispark udenfor feltet jog dog angst i de fleste, men Gareth Bales hammer landede i stedet i hovedet på Simon Kjær, der tog tælling i græsset et par minutter.

Thomas Delaney spillede en fornem kamp og lukkede også Gareth Bale ned, når han forsøgte at drive bolden fremad. Martin Braithwaite udfordrede med sin hurtighed, men kom sjældent helt i bund med sine aktioner, selv om han var tæt på at score ti minutter før tid.

Kampen blev afgjort, da unge Ampadu pludselig stak hånden ud på bolden, så den tyske dommer Deniz Aytekin måtte pege på pletten. Christian Eriksen var trods afbrænderen mod Kroatien ved VM ikke bleg for at tage bolden og dundrede denne gang bolden op i nettaget.

For en stund var alle trakasserier om arbejdsforhold, behandlere, flyafgange, dygtige kokke, penge og kommercielle rettigheder skubbet til side for en aften.

Men det opstår nok igen.

Foreløbig har de danske spillere vist klassen på banen og er favorit i Nations League-gruppen.

Dansk jubel efter Christian Eriksens scoring til 1-0, Fra venstre er det Christian Eriksen, Simon Kjær , Lasse Schöne og Yussuf Poulsen . (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce