Annonce
Kerteminde

Ærlig mad uden kemi - tre gode grunde til at spise økologisk

Så er der sat i ovnen til økologiske færdigmad lavet efter de principper, Søren Juel Jensen og Morten Klit håndhæver med hård hånd: Økologiske råvarer og ingen tilsætningsstoffer.
Annonce

Fra at økologi var noget for sekteriske særlinge, har økologien i løbet af et årti eller to bredt sig til, at det nu er noget, der findes i stort set alle menneskers indkøbskurve, hvad enten det så bare er mælken eller tomaterne til at omfatte hele repertoiret med blandt andet kød og færdigretter. Og det er der mange gode grunde til, hvis man spørger Morten Klit, der driver Bodebjerg Øko, som leverer økologiske færdigretter til blandt andet Irma.

Her får du tre af dem:

Annonce

1. Undgå pesticide-rester

- Jeg spiser selv økologisk, og det gør jeg for at undgå alle de pesticidestoffer og andre kemiske stoffer, der bliver brugt. Jeg vil gerne undgå dem både i min mad og ude i naturen.

Annonce

2. Dyrevelfærd

I økologien ligger der nogle indbyggede krav til dyrevelfærden, så ved at købe økologisk ved jeg, at dyrene har haft det så godt som muligt.

Annonce

3. Ærlig mad

Jeg oplever at økologisk mad, i hvert fald det vi laver, er mere ærligt. Når man ikke kan bruge en masse tilsætningsstoffer til at styre smag og konsistens, så er vi nødt til at gøre som vor mor gjorde, eller som kogebogen foreskriver. Vi skal sørge for konsistens og smag ved at bruge de rigtige råvarer, og vi går meget op i det, så vi bruger ikke engang dem, der er tilladt i økologisk mad. Det skal være den ægte vare.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce