Annonce
Kerteminde

Ærgrelse på Østfyns Produktionsskole: Nyborg hopper fra for at forlove sig med Søndersø

I 11 år har Nyborg været tæt knyttet til Østfyns Produktionsskole. Nu starter de deres egen produktionsskole i samarbejde med Søndersø i Nordfyns Kommune. Arkivfoto: Lasse Hansen

I de seneste tre år har 66% af Nyborgs unge på produktionsskole gået på Østfyns Produktionsskole. Nu etablerer Nyborg sin egen skole i samarbejde med Søndersø.

Nordøstfyn: Lige midt i at hele landet er ved at omlægge ungdomsuddanelserne - herunder produktionsskolerne - til en Forberedende Grunduddannelse, får Østfyns Produktionsskole lidt af en næsestyver fra deres hidtidige samarbejspartner og nærmeste nabo: Nyborg Kommune.

Nyborg har netop oplyst, at de i samarbejde med Søndersø i Nordfyns Kommune etablerer deres egen produktionsskole med tre linjer i Nyborg.

Nyborg Kommune har samarbejdet om Østfyns Produktionsskole siden 2001, og de seneste tre år har 66% af Nyborgs unge på produktionsskole valgt Østfyns, 1% har valgt Søndersø.

- Det ser mærkeligt ud for os, at de vælger en samarbejdspartner så langt væk, så vi har ransaget vore hjerter herude for at komme i tanker om, at de har klaget over noget. Men vi kan ikke finde nogen klager, fortæller bestyrelsesformand på Østfyns Produktionsskole Arne Krydsfeldt.

- At de nu formentlig trækker en hel del af deres elever væk fra vores skole for at få elever nok til deres egen, det er meget ærgerligt, men det kommer ikke til at trække tæppet væk under os. Det har vi helt styr på. Men vi har jo hidtil regnet Nyborg som en samarbejdspartner.

Annonce

Nye muligheder mod vest

Borgmester Kasper Olesen deler ærgrelsen: - Hvis Nyborg nu havde henvendt sig til os som naboer, så kunne vi i fællesskab have skabt en endnu bedre produktionsskole med værksteder både i Marslev og Nyborg. Det ville have givet et bedre tilbud og en bredere palet af muligheder til de unge, siger han.

- Men Østfyns Produktionsskole har allerede så unikke linjer og attraktive faciliteter, at jeg er sikker på, de kan tiltrække de unge, de har behov for. Nu kommer de jo i skoledistrikt med Odense, så det giver et nyt stort opland mod vest.

Borgmester i Nyborg Kenneth Muus forklarer, at det er helt naturlig, de har valgt Søndersø som partner.

- Vi har tidligere talt med Søndersø om en anden uddannelse, som vi fik afslag på, så det var naturligt for os at vælge dem til det her pilotprojekt, som giver os tre gode værkstedslinjer, forklarer han.

- For os er det vigtigt at få uddannelsessteder i Nyborg, så de unge har kortest muligt vej, og det er de unge, det handler om. Vi har haft et godt samarbejde med Østfyns Produktionsskole, og det vil vi også have i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce