Annonce
Læserbrev

Ærgerligt finanslovsudspil for Fyn

Annonce

Kommentar: Igen og igen har jeg hørt mine fynske kollegaer fra både rød og blå blok tale for en udvidelse af fynske E20. Ja- der har faktisk været bred enighed om, at det er bydende nødvendigt, at vi får udvidet den fynske motorvej, så både erhvervsliv og travle familier kan komme hurtigt fra A til B. For os I Venstre har det været en prioritet sammen med de øvrige blå partier at sikre midler til E20. Men med en ny regering er der nye prioriteter. Regeringen har netop fremlagt sit forslag til finanslov, og der er ingen midler til en færdiggørelse af E20. Trist men sandt. Den eneste infrastrukturprioritering, der har fundet vej til Socialdemokraternes finanslovs forslag, er en ny togbane over Vestfyn. Men arbejdet igangsættes først i 2023 og med 147 mio. er der knapt til at skrabe mulden af jorden. Trist men sandt.

Trist men sandt er det også, at der i Socialdemokraternes finanslovsudspil ikke er afsat midler til en ny bredbåndspulje eller til billige færgebilletter til og fra de fynske øer. Det er trist for både bosætning og turisme. For os i Venstre er det helt afgørende at sikre udvikling i hele Danmark. Derfor har det været en prioritet for os at afsætte midler til både en bredbåndspulje og den blå ”landevej”. Det er helt afgørende, at mennesker og virksomheder uden for de store byer også har adgang til hurtigt internet. Det er nødvendigt i et moderne samfund at kunne komme på nettet, ligesom det er nødvendigt, at færgetransporten er så billig som mulig, hvis vi skal holde fast i udvikling og turistopblomstring på de fynske øer. Vi har jo set, at ”landvejsprincippet” virker. Trist men sandt, at Socialdemokraterne skævvrider forholdet mellem land og by, når man fjerner disse håndsrækninger til små lokalsamfund.

Med Socialdemokraternes finanslovsudspil, står det også klart, at 121.000 friskole børn og deres forældre nu må leve med usikkerhed om deres skole. For når Socialdemokraterne, med ”Børnenes Statsminister” i spidsen, ønsker at sænke tilskuddet til de frie skoler, så er 100 friskoler i risiko for at lukke. Det er trist, men sandt. På Fyn er det en særlig udfordring, fordi vi har rigtig mange friskoler, som dækker store lokal- og landområder. Skolen er ofte det lokale samlingspunkt, og det vil være synd for både børn, voksne og lokalsamfundene, hvis man trækker tæppet under friskolerne.

Socialdemokraternes finanslovsudspil er en ærgerlig omgang for Fyn. Jeg havde håbet, at Fyn igen ville komme på Danmarkskortet, som f.eks. da de blå partier sikrede billigere priser på Storebælt, udvidelse af E20, en bredbåndspulje, et højere tilskud til friskolerne, ”landevejspricippet” og indflytning af statslige arbejdspladser til flere byer på Fyn. I stedet ser vi nu, at Fyn er kørt fuldstændig over, og vi må se langt efter infrastruktur-, bredbånds-, transportinvesteringer. Men værst af alt er det dog, at fynske børn skal leve med usikkerheden om, hvilken skole de går i, når klokken ringer ind efter nytår, og den nye finanslov træder i kraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce