Annonce
Odense

Ærgerlig sommerrevy-direktør: - Revy-flytning er et enormt puslespil

Revydirektør Lars Arvad kender endnu ikke de præcise datoer for Odense Sommerrevy, der formodentlig kan kalde sig Odense Sensommerrevy eller Odense Efterårsrevy i 2020. Foto: Simon Staun
Det er et gigantisk logistisk arbejde at finde nye datoer til 35 revyforestillinger, hvor alle fem skuespillere kan medvirke. Men det skal nok lykkes, lover revydirektør Lars Arvad, der håber, at Odense Sommerrevy kan blive et lattermildt epicenter på den anden side af corona-pandemien.

Hvad får beslutningen om at rykke Odense Sommerrevy til efter sommerferien af betydning?

- Det betyder, at der ligger et gigantisk logistisk arbejde foran mig og alle andre ansatte i Odense Sommerrevy. Det store problem er ikke at finde ledige datoer på Engen, hvor det store revytelt placeres, men derimod at finde tilstrækkeligt med datoer, hvor alle de medvirkende kan deltage. Stig Rossen har eksempelvis planlagt mange koncerter efter sommerferien og skubber også flere arrangementer, så det kræver nøje planlægning at styre udenom de datoer, fordi alt klumper sammen. Han er ikke den eneste på holdet, der har andre forpligtigelser, så det er virkelig en omfattende opgave at finde nye datoer, men vi skal nok løse problemet og er gået i krig med arbejdet.

Hvad betyder det for dig personligt?

- Vi har allerede aflyst årets sommerferie, fordi alle sejl er sat ind for at løse det omfattende logistiske puslespil. Vores årscyklus er vendt fuldstændig på hovedet, fordi vi normalt trækker vejret efter forestillingerne i maj og juni. Nu kommer vi til at bruge hele sommeren og måske en del af efteråret på at forberede og afvikle årets revy. Men sådan må det være i år, og hvis man kan tale om en form for trøst må det være, at vi alle er i samme båd. Corona er ikke mere synd for os end for alle mulige andre.

Hvilke økonomiske konsekvenser får det at skubbe forestillingerne til efter sommerferien?

- Jeg har ikke tal på, hvad det kommer til at koste os, men det bliver uden tvivl et større beløb. Men vi er slet ikke bange for, at vi ikke overlever. Det gør vi helt sikkert. Vi får lavet en god revy igen i år og håber, at regeringen dækker en del af det økonomiske tab. Jeg opfordrer alle, der allerede har købt billet til at tage det med ro. Billetterne kan bruges til de nye datoer efter sommerferien. Jeg kan godt forstå, at man måske lige holder igen med at købe billetter, når vi ikke har meldt de nye datoer ud. Men min klare appel til dem, der allerede har billet, er, at de ikke skal være i tvivl om, at der kommer en revy i 2020. Vi er lige så forhippede på at finde nye datoer, fordi vi også befinder os i et besynderligt limboland.

Har I modtaget mange henvendelser fra bekymrede gæster den seneste uge?

- Nej, vi har ikke fået voldsomt mange henvendelser fra bekymrende gæster endnu, det har primært været venner af huset, der har luftet deres bekymring. Men vi ville gerne komme usikkerheden i forkøbet og melde ud, at forestillingerne rykkes til efter sommerferien.

Får corona-pandemien betydning for selve indholdet i Odense Sommerrevy i år?

- Uden tvivl. Vi har haft læseprøver den seneste uge, hvor vi hurtigt kunne konkludere, at tekster, som var blot to uger gamle, ikke længere kunne bruges. Der var eksempelvis en tekst, der handlede om normeringen i daginstitutioner, der set med virus-øjne er komplet irrelevant. Alle taler om liv eller død - også for virksomheder - så det rykker i sagens natur ved det kunstneriske indhold, og hvis en revy kan noget, er det at ramme den verden ind, vi lever i. Revy kan mane til eftertanke og sætte fokus på det, der betyder noget i tilværelsen. Ingen ved, hvor længe situationen fortsætter, eller om der kommer en anden eller tredje virusbølge, men det er ikke utopi, at vi står efter sommerferien med en masse mennesker, som har opsparet en enorm lyst til at komme ud at more sig. I den sammenhæng måtte Odense Sommerrevy gerne blive en form for epicenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce