Annonce
forside

Ærøsk pædagog fik ideen: Nu får 800 asylbørn en computer hver

Det var socialrådgiver Michael Abio, der fik ideen til det projekt, som nu er mundet ud i, at alle landets cirka 800 uledsagede flygtningebørn får en bærbar computer. Foto: Anders C. Østerby

Omkring 800 børn på ti asylcentre i landet får i den kommende tid en gratis computer. Det sker gennem et projekt, som et it-firma står bag. Idéen kom fra en socialpædagog på Ærø, som er stolt af, at hans idé udviklede sig til noget så stort.

Annonce

Ærø: Omkring 800 uledsagede asylansøgere under 18 på ti asylcentre landet over vil i den kommende tid modtage en brugt bærbar computer. Det er it-virksomheden Atea og Røde Kors, der står bag projektet. Det skriver Asylcenter Holmegaard på sin hjemmeside.

Idéen til projektet startede på Ærø, hvor pædagog Michael Abio arbejder som socialpædagog på Børnecenter Ærø som netværksmedarbejder. Han undrede sig over, hvad firmaer, som ofte skifter deres computere ud, egentlig gør med deres aflagte maskiner. Han faldt i den forbindelse over virksomheden Atea og skrev og spurgte, om de havde nogle computere, de kunne donere.

- Jeg havde egentlig håbet på, at vi kunne få omkring 50 computere. Jeg tror, jeg satsede lidt højt og spurgte om 100, husker han.

Det er omkring otte måneder siden. Siden udviklede projektet sig, fordi Atea syntes så godt om idéen, at firmaet valgte at donere donere både frivillig arbejdskraft og 350.000 kroner. Det glæder naturligvis manden, der satte det hele i gang.

- Det er jeg vildt glad for. Jeg ville gerne have haft computerne med det samme, men jeg må da sige, at jeg er enormt stolt af, at de kunne se ideen. Jeg ved, at de har brugt mange kræfter på at gennemføre det her projekt, og jeg kan mærke, at det har været helhjertet fra deres side. At det er kommet ud til alle er over al forventning.

Annonce

Værd at vente otte måneder

Ifølge Michael Abio er computerne da også værd at vente på.

- Vi skal også forberede os. Vi vil oprette et it-kursus på skolen, og der skal lærerne også med, og det er fint, at de har lidt tid til forberedelse, siger han.

Kasper Koch, Chef for Strategi & Projektudvikling hos Røde Kors, fortæller i en video på hjemmesiden computeretilasylboern.dk, at det betyder meget for de unge at have en computer.

-Det betyder, at man får en mulighed for at genskabe kontakten til den familie og de bekendte, man har efterladt i hjemlandet. Og hvis man skal tage en uddannelse i Danmark, kan man stort set ikke undvære en computer, så en computer bliver en adgangsbillet til læring og dermed til at uddanne sig og blive et aktiv i Danmark.

Michael Abio, som er kandidat i pædagogisk filosofi, er enig.

- Vi kan se, at hvis man ikke har en computer i Danmark, så er man handicappet. Du skal have it-kundskaber for at begå dig. Man skal bruge Nem ID, og hvis du skal skrive en ansøgning, skal du kunne åbne et word-dokument. Sådan nogle basale ting er måske ikke så basale for folk, der kommer fra konfliktramte områder, hvor der ikke er ordentlig skolegang. It-kundskaber er noget, der kan styrke deres fremtidige integration i samfundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce