Annonce
forside

Ærøsk bryllupsiværksætter får pris

Louise Badino fik lørdag overrakt prisen for Årets Iværksætter i Region Syddanmark.

Louise Badino Moloney har vundet iværksætterpris for sine bryllupper på Ærø

Ærø: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter uddelte lørdag Årets Ildsjæl og Årets Iværksætter for Region Syddanmark.

Iværksætterprisen gik til Louise Badino Moloney fra Ærø, der med sin bryllupsforretning 'Danish Island Weddings' har skabt en estimeret omsætning på Ærø på 15 til 20 millioner - mest uden for turistsæsonen.

- Det er jo et kæmpe skulderklap og rigtigt rart, fortæller iværksætteren, der startede sit bryllupsfirma op i 2008.

Fra 2011 til 2013 drev hun også Lou Lou's Kaffestue, og i 2012 startede hun foreningen bag Den Gamle Købmandsgaard i Ærøskøbing.

Udover iværksætterprisen uddeler Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter også prisen for Årets ildsjæl. Den gik i år til Christel Seyfarth, der har arrangeret en strikkefestival på Fanø.

De to vindere går sammen med vindere fra de andre fire regioner videre til den nationale finale i april.

- Det er da spændende, men jeg kender ikke noget til de andre nominerede, siger Louise Badino Moloney.

Den afholdes sammen med Landdistriktkonferencen, der finder sted den 23. og 24. april på Sørup Herregård.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce