Annonce
forside

Ærøs kandidat: Væk med broafgift, ned med færgetakster

Anders Johansson fører valgkamp på hele Fyn - således også Birkholm. Det blev dog ikke denne dag, øen med 11 indbyggere fik besøg

Anders Johansson, Ærøs eneste folketingskandidat, arbejder for at fjerne det, han kalder en barriere for vækst og udvikling på Fyn

Meyers Grund ud for Halmø: Ekspeditionen til Birkholm gik i vasken forleden. Med motorstop og ventende på assistance interviewede Fyns Amts Avis Anders Johansson (K) om hans mærkesager.

Anders Johansson går til valg på to mærkesager. Den ene er, at han ønsker vækst til hele landet, uanset om man bor i en af de større byer eller i provinsen - eller på en ø.

- Vi skal have stoppet udflytningen af statslige arbejdspladser. Og jeg vil have broafgiften væk. Det er en betalingsring omkring Fyn og en barriere for vækst og udvikling. Og færgetaksterne skal ned, det er en betalingsring omkring øerne, siger han.

Med otte valgplakater under armen er Anders Johansson på vej til Birkholm - forgæves i første omgang.
Annonce

Als-Fyn-broen

Den anden mærkesag, Anders Johansson går til valg på, er et helt konkret forslag om at etablere en fast broforbindelse mellem Fyn og Als.

Foreløbig har foreningen Als-Fyn Broen, som består af fynske og sønderjyske erhvervsfolk, lanceret idéen, som kan komme til at koste 10 milliarder, og den støtter Ærøs folketingskandidat.

- Det vil skabe vækst til hele Sydfyn, hvis man kommer tættere på det tyske eksportmarked. Jeg tror, det fylder meget hos fynboerne. Fyn sakker agterud, og en bedre infrastruktur vil skabe arbejdspladser, siger han.

Annonce

Videointerview på Mitfyn

Læs reportagen fra den mislykkede tur til Birkholm på mitfyn.dk, hvor du også kan se et video-interview med Anders Johansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce