Annonce
forside

Ærøfærgerne: Ingen store ændringer i sejlplan

Konklusionen efter debat om ændringer i sejlplan blev status quo minus 10 minutter.

Kommunalpolitikerne på Ærø valgte ikke at ændre væsentligt i sejlplanen, som blot rykkes 10 minutter for at passe til DSB’s afgangstider

Der bliver alligevel ikke skåret i antallet Ærøfærgernes afgange i denne omgang, og der bliver heller ikke ændret på V-sejladsen mellem Søby og Fåborg/Fynshav.

Det står klart, efter at Ærøs kommunalbestyrelse på et ekstraordinært møde onsdag aften stemte for blot at rykke afgangene med ti minutter til minuttal 35 fra Ærøskøbing og 05 fra Svendborg, så afgangene passer med DSBs nye afgangstider.

Indtil for få dage siden var der ellers flertal for at sløjfe den tidlige afgang (kl. 4.45) fra Ærøskøbing, ligesom der også var flertal for at flytte en afgang til Fåborg til Fynshav.

Men efter at forslaget har været i høring, har flere lokalpolitikere ombestemt sig, blandt andre Bent Juul Sørensen og Inger Marie Albertsen fra Ærøs Fremtid, som det også fremgik af et læserbrev i avisen onsdag.
Lokalpolitikerne valgte dermed at lytte til de høringssvar, der var kommet fra vognmænd, pendlere, Marstal Navigationsskole, Søby Værft, MIF og Ommel Boldklub, hvoraf flere havde udtrykt bekymring over udsigten til færre afgange til Fyn.

Ifølge lastbilchaufførerne ville det være en ”katastrofe” at skære i antallet af afgange; blandt andet ville det være svært at få farligt gods over. På navigationsskolen ville flere undervisere fra Fyn få problemer med at nå frem til tiden, mens pendlerne mente, 16.05-færgen fra Svendborg ville blive for hårdt belastet, hvis afgangen fra Fåborg kl. 16.00 blev sløjfet.

Forhastet proces

Flere medlemmer af kommunalbestyrelsen mente, at forløbet var uskønt og rodet. Lennart Mogensen (V) forstod ikke, at en længe forudset ændring af sejltider på grund af ændrede togtider var kommet til at handle om besparelser. Bent Juul Sørensen mente, tidspresset op til mødet onsdag aften var for stort.

- Vi ærøboer er ikke gode til forandringer. Sådan er det. Vi må erkende, at der ikke er flertal for det. Men det er blevet pacet frem i hurtigt tempo, og det er utilfredsstillende, at vi skal sidde her og tage stilling til viceborgmesterens kompromisforslag i 11.-12. time. Vi kan ikke arbejde under det pres, sagde han og refererede til, at forslaget blev sendt til medlemmerne under to timer før mødet.

Annonce

- Ikke tid til at tænke kreativt

Mads Boeberg Hansen (K) mente heller ikke, der havde været tid til at tænke kreativt.

- Det kræver ro og måske en hel temadag om infrastruktur og sejlplaner, sagde han.

Kompromisforslaget ville have skåret omkring 200 afgange og sparet omkring 750.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce