Annonce
forside

Ærøboerne skal betale mindre for at få tømt skraldespand fra 2019

Det bliver fra nytår billigere at få tømt skraldespand på Ærø. Foto: Anders C. Østerby

Forbrugerne vil komme til at mærke, at Ærø Kommune sparer 800.000 kroner på indsamling af affald fra 1. januar 2019, fortæller teknisk direktør Kirsten Johansen.

Ærø: Det vil blive billigere for ærøboerne at få hentet deres affald fra 1. januar 2019, når den samlede pris, som kommunen skal betale, fra 1. januar 2019 bliver 800.000 kroner lavere om året.

Det fortæller Kirsten Johansen, teknisk direktør i Ærø Kommune.

- Hele renovationsområdet er brugerfinansieret, så hvis der er nogle ydelser, der bliver billigere, afspejler det sig også i renovationsgebyret, siger hun.

Professor og ekspert økonomistyring og offentlig forvaltning Per Nikolaj Bukh, Aalborg Universitet, forklarer, at renovationen, da kommunen selv står for den, skal hvile i sig selv og hverken må giver underskud eller overskud.

- På Ærø er det kommunen, der driver renovationen, og så må man hverken skyde penge i det eller tjene penge på det, forklarer han.

Kirsten Johansen fortæller, at hun er ved at regne på det og kan derfor ikke sige, hvor meget billigere det bliver for de 4285 husstande, der får hentet affald på Ærø.

- Men jeg har en forventning om, at det kan mærkes, siger hun.

Annonce

Var prisen for høj før?

I sidste uge undrede to tilbudsgivere sig over den lave pris, som St. Rise Maskinstation har fået renovationsopgaven til, og en udbudsekspert bed mærke i, at den laveste pris var 800.000 kroner lavere end den nuværende leverandørs. Men flere læsere kommenterer, at der også kunne være tale om, at den nuværende leverandørs, A. Jørgensens Eftf., er for høj. Til det siger Per Nikolaj Bukh:

- Det er der ikke noget rigtigt svar på, det kan man næsten få til at blive både et ja og et nej. Men man kan ikke bruge det til så meget, for man kan jo konstatere, at på det tidspunkt, man har indgået den oprindelige kontrakt, har man formodentlig på det tidspunkt haft en opfattelse af, at det var det bedst mulige tilbud, man kan få.

Nogle år senere kan virkeligheden være en anden, siger han.

- Det kan vise sig, at der kommer nye operatører, der har lyst til at gøre det for mindre fortjeneste.

På spørgsmålet om, hvorvidt kommunen har betalt for meget hidtil, siger Kirsten Johansen:

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Vi er nødt til at forholde os til de tilbud, der kommer ind, og sidste gang, vi var i udbud, tog vi jo også det billigste. Sådan så det ud dengang, nu ser det sådan her ud. Det er præmisserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce