Annonce
forside

Ærø Whisky får pris for ombygning fra vaskehus til whiskyhus

John Moloney, Christina Kjerulff og Michael Nielsen (de første tre fra venstre) modtager Renover-prisens specialpris torsdag aften. Foto: Melissa Ørnstrup

Ærøskøbing/København: Torsdag aften blev Ærø Whisky den glade vinder af en specialpris under uddelingen af Renover-prisen, som uddeles til de bedste renoveringsprojekter i det forgangne år.

Specialprisen går ifølge beskrivelsen på prisens hjemmeside til "et unikt, originalt og særligt projekt", der måske ikke lever op til alle hovedprisens kriterier, men som stadig fortjener en særlig hæder. Og i år har juryen valgt at hædre det ombyggede vaskehus, som af jurymedlem Henrik Mielke får ros for at være "et forfriskende indspark i fortællingen om landdistrikternes deroute".

Og vinderen, som var repræsenteret af John Moloney, ejer Den Gamle Købmandsgård, direktør i Ærø Whisky Michael Nielsen og arkitekt Christina Kjerulff, som står bag tegningen af ombygningen. Hun siger til prisens hjemmeside:

"Det er en ære at vinde Specialprisen. Når man sidder på Ærø langt væk fra beatet, så er det rart at få bekræftet, at det, man laver, faktisk er helt okay."

Hvert år siden 2013 er Renover-prisen blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter. Prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond. (ANDO)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce