Annonce
forside

Ærø Whisky får pris for ombygning fra vaskehus til whiskyhus

John Moloney, Christina Kjerulff og Michael Nielsen (de første tre fra venstre) modtager Renover-prisens specialpris torsdag aften. Foto: Melissa Ørnstrup

Ærøskøbing/København: Torsdag aften blev Ærø Whisky den glade vinder af en specialpris under uddelingen af Renover-prisen, som uddeles til de bedste renoveringsprojekter i det forgangne år.

Specialprisen går ifølge beskrivelsen på prisens hjemmeside til "et unikt, originalt og særligt projekt", der måske ikke lever op til alle hovedprisens kriterier, men som stadig fortjener en særlig hæder. Og i år har juryen valgt at hædre det ombyggede vaskehus, som af jurymedlem Henrik Mielke får ros for at være "et forfriskende indspark i fortællingen om landdistrikternes deroute".

Og vinderen, som var repræsenteret af John Moloney, ejer Den Gamle Købmandsgård, direktør i Ærø Whisky Michael Nielsen og arkitekt Christina Kjerulff, som står bag tegningen af ombygningen. Hun siger til prisens hjemmeside:

"Det er en ære at vinde Specialprisen. Når man sidder på Ærø langt væk fra beatet, så er det rart at få bekræftet, at det, man laver, faktisk er helt okay."

Hvert år siden 2013 er Renover-prisen blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter. Prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond. (ANDO)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce