Annonce
Sydfyn

Ærø Søredningsforening i aktion: Nødstedt Marstal-fisker fik hjælp

En Marstalfisker havde bøvl med kølevandet og måtte derfor onsdag formiddag hjælpes i land. Foto: Ærø Søredningsforening

Ærø: Selvom den helt store sejlersæson nok må siges at være overstået, kan der stadig være god brug for en hurtig udrykning fra Ærøs egen, privavatdrevne søredningstjeneste, Ærø Søredningsforening.

Og onsdag formiddag var de atter i aktion, da foreningen klokken 11 blev kontaktet af en fisker fra Marstal, der var kommet i problemer seks sømil sydvest for Eriks Hale.

Fiskeren kunne melde, at han manglede køling på motoren, og derfor ikke kunne komme i land.

20 minutter efter var Erria Rescue i vandet og på vej ud mod den nødstedte, der hurtigt blev lokaliseret og taget med på slæb tilbage til Marstal, hvor reparatøren stod klar til at tage motoren under kærlig behandling.

- Der har været forholdsvis ro på den seneste tid, men vi har da et par gange været på vej ud, men er så kaldt tilbage, da dem, vi har skullet ud til, selv har løst problemerne. Det kunne ham her så ikke. Men det er jo så til gengæld rart, at vi på den her måde kan hjælpe en lokal fisker - en af vores egne - det var jo på en måde også det, der var idéen med redningstjenesten, lyder det fra Ærø Søredningsforenings formand Erik Bjørn Sørensen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce