Annonce
Sydfyn

Ærø Plus: En enig kommunalbestyrelse ønsker at styrke det nære demokrati

Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas fra Ærø Plus. Arkivfoto

Læserbrev: For snart et år siden fremsatte ÆrøPlus et forslag i kommunalbestyrelsen om, at der ved beslutning om større projekter i kommunen skulle udarbejdes en plan for, hvordan man ville sikre borgernes indflydelse gennem borgermøder og høringssvar, altså en reel demonstration af det nære borgerdemokrati. Forslaget blev dengang vedtaget med 13 stemmer ud af 15 mulige.


Ganske usædvanligt, men meget glædeligt, blev forslaget vedtaget i fuld enighed af en samlet kommunalbestyrelse.

Carl Jørgen Heide, Ærø Plus


Annonce

Ved kommunalbestyrelsesmødet den 16. september 2020 fulgte Peter Hansted fra Socialdemokratiet op på det vedtagne forslag fra ÆrøPlus ved at foreslå et temamøde for kommunalbestyrelsen om, hvordan vi i praksis håndterer den tidligere beslutning, således at borgerne oplever en direkte og reel medinflydelse på beslutninger for øen.

Ganske usædvanligt, men meget glædeligt, blev forslaget vedtaget i fuld enighed af en samlet kommunalbestyrelse. Det lover godt for fremtiden, at tidligere tiders uenighed om værdien af borgerinddragelse og nærdemokrati nu ser ud til at være afløst af et fælles ønske om at inddrage borgerne mest mulig i beslutninger af betydning for Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce