Annonce
forside

Ærø Kommune vil knække klamydiakurven

Ærø Kommune er med i Sundhedsstyrelsens kampagne "Kun med kondom". Arkivfoto

Et stigende antal unge i Danmark bliver smittet med klamydia, og derfor sætter Sundhedsstyrelsen gang i en kampagne for at sætte fokus på sikker sex. Kampagnen kommer også til Ærø.

Annonce

Ærø: For hver 1000 unge mellem 15 og 29 år i Ærø Kommune fik 21,5 konstateret klamydia i 2016. Og selvom tallet er lavere end på landsplan - med 26,3 i 2016 - går Ærø Kommune med i kampen for at sætte fokus på sikker sex.

Sammen med Sundhedsstyrelsen deltager kommunen i kampagnen "Kun med kondom", som kommer til at køre i uge 37 til 39. Det gør Ærø Kommune, fordi de mener, der er brug for at de unge ændrer vaner. Det ses blandt andet ved, at forekomsten af klamydia blandt de 18-23-årige på landsplan er stigende.

- Vi samarbejder med kommunens SSP-konsulent, og kommer blandt andet ud og besøger HF og VUC i Marstal, hvor vi vil lave en quiz og dele kondomer ud, siger Pernille Rønn Bolding, der er sundhedskoordinator i Sundhed og Forebyggelse ved Ærø Kommune.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er klamydia en af de mest udbredte sexsygdomme i Danmark. I 2016 fik 34.132 danskere konstateret klamydia. Mere end fire femtedele af dem var unge mellem 15 og 29 år. Styrelsen vurderer, at cirke 50.000 danskere er smittet med klamydia. (anst)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce