Annonce
forside

Ærø kommer dig til undsætning: Send dine børn til Ærø under lockout

De børn, der kommer til Ærø under lockout'en vil blandt andet blive sat til at vaske biler. Den gamle Søby Skole, som snart åbner som vandrehjem, står klar til dem.

Initiativrige ærøboer er gået sammen og tilbyder nu pasning af børn fra fastlandet under den måske kommende lockout. De børn, der går i skole, vil blive undervist på den gamle Søby Skole, mens de ældre børn kan hjælpe ærøske håndværkere med forefaldende arbejde. Turist- og erhvervsdirektør er glad for den store opbakning til initiativet.

Ærø: Sidder du på Fyn eller et andet sted i landet og river dig selv i håret i bare ængstelse over, hvordan du både skal kunne passe dit job og dine børn, hvis det ender med en lockout om få dage? Så kommer hjælpen nu måske fra uventet kant, nemlig ærøske frivillige og erhvervsdrivende.

Flere hundrede ærøboer er nemlig gået sammen og tilbyder pasning af børn fra hele landet under en eventuel storkonflikt. Initiativet kommer fra Ærø Turist- og Erhvervsforening, som har indgået en aftale med de mange frivillige om at passe børn og skolebørn. Der er sørget for aktiviteter, undervisning og overnatning, så forældrene kan gå på arbejde uden at bekymre sig.

Turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken indrømmer, at han regner med, at Ærø kan få noget ud af at hjælpe andre.

- Vi vil med ordningen synliggøre Ærø i hele Danmark, samtidig med at vi hjælper forældrene. Det vil gavne Ærøs turisme. Vi forventer også, at børnene bliver så glade for Ærø, at de vil komme igen år efter år. Det er win win for alle parter, siger han.

Annonce

Vi forventer også, at børnene bliver så glade for Ærø, at de vil komme igen år efter år. Det er win win for alle parter.

- Christ Hammeken, turist- og erhvervsdirektør på Ærø

Medbring arbejdstøj

De børn, der går i skole, vil blive undervist på den tidligere Søby Skole, hvor der fortsat er ledige lokaler, og den nye bodega i kælderen vil samtidig være lukket for ikke at forstyrre børnene. De lidt ældre børn vil blandt andet hjælpe Ærøs håndværkere med forefaldende arbejde og med at vaske turisternes biler.

- Virksomhederne på Ærø er travlt beskæftiget, og blandt andet kan håndværkerne godt bruge en ekstra hånd fra de unge. Der er også alt for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse, så det giver god mening, at de snuser til håndværksarbejdet, mens de er på Ærø, siger Chris Hammeken.

Der vil blive sørget for mad og overnatningsfaciliteter til børnene, oplyser Chris Hammeken. Børnene skal dog medbringe arbejdstøj, og det er ligeledes et krav, at de medbringer gummistøvler og regntøj, som skal bruges, når de vasker biler.

Man kan aflevere sine børn ved Ærøfærgerne i Svendborg og Faaborg allerede fra morgenstunden den dag, konflikten træder i kraft. Her vil de blive hentet af en medarbejder fra turistkontoret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce