Annonce
Sydfyn

Ærø Jazzfestival får overskud: Pengene går til sangbøger og biograf

Sommerens jazzfestival gik så godt, at det gav overskud i kassen hos Ærø Jazzfestival. Her ses Mek Pek, som gav en velbesøgt børnekoncert. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Ærø Jazzfestival har fået et overskud på 42.500 kroner efter sommerens festival. Noget af overskuddet går til Bio Andelen og sangbøger til Bregninge Lokalråd.
Annonce

Ærø: Det går godt for Ærø Jazzfestival.

Kassen for sommerens festival er gjort op, og der lå et overskud på 42.500 kroner, hvilket bestyrelsen er godt tilfreds med.

25.500 kroner af overskuddet bliver overført til diverse investeringer, fortæller formand Mogens Kingo Eilertsen, mens 17.000 kroner går til godgørende formål.

Bio Andelen, som i mange år har lagt sal til nogle af festivalens koncerter, har fået 15.000 kroner, mens Bregninge Lokalråd har fået 2000 kroner til indkøb af sangbøger.

Ifølge formanden er der tre grunde til, at festivalen denne sommer blev så stor en succes, at den har kunnet give overskud.

- Vi havde i sommer lavet et program, der både var mere jazzet og mere folkeligt, vi havde øget markedsføringen væsentligt, og så var vejret i den grad med os, siger Mogens Kingo.

Succesen i 2019 gør, at festivalen næste år bliver forlænget med en dag.

- I sommer varede festivalen tre dage plus en tyvstartsdag. I 2020 kommer festivalen til at vare fire fulde dage, fortæller Mogens Kingo.

Annonce

Nyt bestyrelsesmedlem

På bestyrelsesfronten er der også sket nyt. Jørgen Kristensen, som igennem syv år har arbejdet som kasserer i bestyrelsen, har valgt at træde tilbage. Hans plads overtages af Nina Folmer, som arbejder som bogholder, og som blandt andet sidder i Ærøskøbing Idrætsklubs bestyrelse.

Bestyrelsen er i øvrigt stadig i arbejdstøjet, selvom temperaturen efterhånden nærmer sig noget, der minder om efterår.

I løbet af vinteren vil der blive afholdt to jazzmatineer, fortæller Mogens Kingo Eiltertsen. Den første bliver den 23. november med Baun on Beatles, mens den anden bliver den 7. marts med Stephen Riley og Snorre Kirk kvartet.

Man kan også, hvis man vil støtte festivalen på forhånd, købe et støttearmbånd til næste års festival. Armbåndene koster 100 kroner stykket og kan købes på Tikkio.

- Frem til den 30. april koster armbåndet 100 kroner. Derefter bliver det dyrere. Det er jo en oplagt gaveidé, siger Mogens Kingo Eilertsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce