Annonce
Sydfyn

Løsgænger Jens Weiss vil danne nyt parti 'Ærø i Centrum': - Jeg har så mange ønsker for Ærø

Løsgænger Jens Weiss, tidligere socialdemokrat, er på vej til at etablere partiet Ærø i Centrum. Foto: Katrine Becher Damkjær
Løsgænger Jens Weiss vil etablere partiet Ærø i Centrum for i fremtiden at have "rygdækning" for sin politik. - Jeg har så mange ønsker for Ærø, at det kan jeg ikke selv overskue, siger han. Der er stiftende generalforsamling den 5. marts.

Ærø: Jens Weiss, som i øjeblikket er løsgænger i Ærø Kommunalbestyrelse, vil etablere et nyt parti. Det sker, når partiet Ærø i Centrum efter planen dannes ved en generalforsamling den 5. marts.

Ifølge materialet om det nye parti har Ærø i Centrum en grøn dagsorden med en "midtsøgende", "socialt balanceret dagsorden". Partiet vil styrke Ærøs "uudnyttede muligheder i natur, erhvervsudvikling, bosætning og beskæftigelse" og vil tiltrække og fastholde iværksættere. Partiet vil også inddrage borgerne i højere grad end i dag og mener, at naturen på Ærø "skal være dynamo for turisme og erhvervsudvikling".

Jens Weiss, som i øvrigt inviterer interesserede til at være med til at udvikle politikken, siger om baggrunden for at starte partiet:

- Jeg har så mange ønsker for Ærø, at det kan jeg ikke selv overskue. Så jeg skal have nogen til at hjælpe.

Han har haft en dialog med en gruppe mennesker om partiet, men vil ikke offentliggøre nogen navne endnu, før de har skrevet sig på en officiel liste.

Jens Weiss har været i vælten i denne uge, efter at han onsdag aften i byrådssalen talte for at give færgedirektør Keld Møller en advarsel for "grov tilsidesættelse af sin embedsmandspligt." På spørgsmålet om, hvorvidt han har haft betænkeligheder over at offentliggøre planerne nu efter balladen om hans person, siger han.

- Nej, tværtimod. Jeg har virkelig behov for at have rygdækning for det, jeg laver, siger han og håber, at det kan gøre en forskel, at der fremover ikke står "løsgænger" ud for hans navn.

- Forskellen er, at nu kommer der et officielt politisk parti på, i stedet for at det er personcentreret omkring mit navn. Det vil give mulighed for at lave et bedre politisk håndværk. Og jeg håber stadig på et bredt samarbejde, siger han.

Jens Weiss blev ved valget i 2017 valgt ind i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet, men valgte sidste år at træde ud af partiet efter en længere strid med bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce