Annonce
forside

Ærø: Bryllup aflyst - brudgom er fængslet

En udenlandsk mand er anholdt forud for bryllup på Ærø.

En udenlandsk mand er fængslet i fire uger forud for sit eget bryllup på Ærø.

Politiet i Syd-og Sønderjyllands Politi har anholdt og fængslet en indisk mand, der skulle giftes på Ærø.

Manden har ifølge anklagerfuldmægtig Pernille Jørgensen fremvist falske papirer.

- Han har søgt om tilladelse til at blive viet og har i den forbindelse vedlagt et opholdskort fra Spanien med oplysninger om, at han har lov til familieindrejse i Danmark.

Annonce

Bedt om at forklare sig

- Men på grund af mistanke om forfalskning blev sagen overdraget til politiet, der bad ham om at møde op for at forklare sig. I den forbindelse blev han anholdt, forklarer Pernille Jørgensen.

Manden er i et grundlovsforhør i Sønderborg den 13. februar fængslet i fire uger, mens den kommende brud er på fri fod.

Hun er ifølge politiet tjekkisk statsborger og har orden i sine papirer.

Strammere regler i Tyskland

Ærø er blevet populært blandt udlændinge, der ønsker at gifte sig. På få år er antallet af vielser øget markant.

Tendensen med turistvielser har givet en øget omsætning i lokalsamfundet, fordi parterne tager færgen og ofte også overnatter på hotel.

I Tyskland er reglerne strammere, og det er med til at forklare strømmen af udlændinge, der ønsker at blive gift på dansk jord.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce