Annonce
Fyn

Ærø-borgmester indstillet til Årets Fynbo

Ole Wej Petersen er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris for sin indsats for at skabe verdens første elfærge.
Annonce

Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen, bør få Fyens Stiftstidendes hæderspris, mener læser Palle Reimer fra Nyborg. Derfor har Reimer indstillet borgmesteren til Årets Fynbo 2019.

Ole Wej Petersen er indstillet sammen med værftsdirektør Roar Falkenberg fra Søby Værft for "skabelsen af den første elfærge i verden, "Ellen".

Fyens Stiftstidendes hæderspris, der uddeles til januar, skal gå til et menneske, der har ydet en ekstraordinær indsats for Fyn eller den omgivende verden. Og det har blandt andre John Rasmussen, mener Per S. Jørgensen fra Brylle:

- Årets Fynbo bør tildeles John Rasmussen fra bryggeriet i Refsvindinge. John Rasmussen har om nogen sat Fyn på verdenskortet med nogle rigtigt fynske traditionsrige produkter. Samtidig er John Rasmussen en god ambassadør for Fyn med sit fynske humoristiske lune, skriver Per S. Jørgensen.

Også stifterne og de frivillige i Foreningen De Gule Hjælpere i Tommerup fortjener anerkendelse, mener Jan Leo Plet, Faaborg:

- De gør hver eneste dag et kæmpe arbejde for at hjælpe med at stoppe madspild - og samtidig hjælper de folk, som er økonomisk trængte, ved, at man kan købe overskudsmaden til meget billige priser. Jeg er selv på kontanthjælp, og min mand er førtidspensionist, så uden De gule hjælpere havde vi ikke råd til at spise, som vi gør. Med hjælp fra butikken i Tommerup kan vi stadig få en godt kost med frugt og grønt, skriver Jan Leo Plet.

Tidligere er blandt andre revydirektørne Mads Nørby og Lars Arvad blevet indstillet til prisen, ligesom Camilla Haustrup Hermansen fra Plus Pak og modemanden m.m. Jim Lyngvild er blevet indstillet til prisen.

Prisen uddeles til januar af en dommerkomité, der består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og tidligere direktør for Rynkeby, Jørgen Dirksen.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce