Annonce
Fyn

Ærø-borgmester indstillet til Årets Fynbo

Ole Wej Petersen er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris for sin indsats for at skabe verdens første elfærge.

Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen, bør få Fyens Stiftstidendes hæderspris, mener læser Palle Reimer fra Nyborg. Derfor har Reimer indstillet borgmesteren til Årets Fynbo 2019.

Ole Wej Petersen er indstillet sammen med værftsdirektør Roar Falkenberg fra Søby Værft for "skabelsen af den første elfærge i verden, "Ellen".

Fyens Stiftstidendes hæderspris, der uddeles til januar, skal gå til et menneske, der har ydet en ekstraordinær indsats for Fyn eller den omgivende verden. Og det har blandt andre John Rasmussen, mener Per S. Jørgensen fra Brylle:

- Årets Fynbo bør tildeles John Rasmussen fra bryggeriet i Refsvindinge. John Rasmussen har om nogen sat Fyn på verdenskortet med nogle rigtigt fynske traditionsrige produkter. Samtidig er John Rasmussen en god ambassadør for Fyn med sit fynske humoristiske lune, skriver Per S. Jørgensen.

Også stifterne og de frivillige i Foreningen De Gule Hjælpere i Tommerup fortjener anerkendelse, mener Jan Leo Plet, Faaborg:

- De gør hver eneste dag et kæmpe arbejde for at hjælpe med at stoppe madspild - og samtidig hjælper de folk, som er økonomisk trængte, ved, at man kan købe overskudsmaden til meget billige priser. Jeg er selv på kontanthjælp, og min mand er førtidspensionist, så uden De gule hjælpere havde vi ikke råd til at spise, som vi gør. Med hjælp fra butikken i Tommerup kan vi stadig få en godt kost med frugt og grønt, skriver Jan Leo Plet.

Tidligere er blandt andre revydirektørne Mads Nørby og Lars Arvad blevet indstillet til prisen, ligesom Camilla Haustrup Hermansen fra Plus Pak og modemanden m.m. Jim Lyngvild er blevet indstillet til prisen.

Prisen uddeles til januar af en dommerkomité, der består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og tidligere direktør for Rynkeby, Jørgen Dirksen.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];