Annonce
Kultur

Ænderne var sjovere end fisken

Sejlklubben ser indbydende ud udefra med udsigt til lystbådehavn og skummende hav.

Sejlklubben udnytter ikke sit potentiale som restaurant. De få retter på menukortet skal kunne laves bedre

Der er ingen tvivl om, at Kerteminde Sejlklub lever højt på de turister, der lægger til ved kajen og kun har få skridt til det maritime spisested. Den pragtfulde udsigt ud over lystbådehavnen gør heller ikke restauranten mindre attraktiv.

Desværre lever maden ikke op til beliggenheden, og selv efter et besøg, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel og havet duftede af sommer, blev oplevelsen en skuffelse.

Vi bestiller bord til en onsdag aften og bliver modtaget af en venlig, kvindelig tjener, der viser os vej til et bord med udsigt ud over havnen. Stolene er komfortable nok, men det er irriterende, at de ikke kan nå ordentlig ind under bordet.

Et par menukort ryger på bordet, og vi beder selv om at få et kig på vinkortet også.

Udvalget er beskedent på begge kort, der er fire forretter, ni hovedretter og tre desserter. Men det gør skam ikke noget, så længe det, der serveres, er i orden. Det skal det vise sig ikke at være.

Vi starter med en rejecocktail til mig og en gravet laks til bordherren og sender en kærlig tanke til 1980’erne, hvor denne rejeret nød særlig popularitet.

Vandede rejer

Indbydende ser den ud med et farvefuldt mix af rejer, asparges, grøn salat, tomat, kaviar og citron. Men de små rejer smager som rejer smager, når de er tøet op fra frost. Vandede, smagsforladte og blege i farven. Salaten er sprød, men knaser på den ufede måde af sand hist og pist. Til gengæld er dressingen dejlig autentisk som rigtig hjemmelavet thousand island-dressing skal være. Den bliver grådigt spist op. Til gengæld som det eneste på tallerkenen.

På den anden side af bordet bliver den gravede laks godkendt og spist med stort velbehag, ligesom den kolde fadøl hurtigt glider ned i varmen.

Selv har jeg bestilt en halv flaske af husets hvidvin, en Potrero Grande fra Chile, der er frisk og tilpas syrlig til at komplementere fisken.

Mens vi venter på hovedretterne, kigger husets stamgæster forbi. Et andepar, der i årevis har været faste gæster i Sejlklubben. Tjenerne giver sig god tid til at fodre dem til stor fryd for restauranten gæster.

Men pludselig bliver restauranten fyldt mere op end beregnet, og ejeren må under stor ståhej skræmme konkurrerende hanænder væk fra terrassen, forsøge at undgå ænder i restauranten og samtidig servicere de betalende kunder. Det bliver lige i overkanten meget show.

Annonce

Rigeligt med smør

Til hovedret er der faldet mere ro over gemytterne, og vi får begge store, flotte rødspætter med rejer og asparges. Begge fisk har rigeligt med kød på, men de er blevet stegt for længe og smager, som var de vendt i så meget smør, at selv brødrene Price ville have rynket på næsen.

De før så smagsforladte rejer har under opvarmning fuldstændig mistet gejsten og er om muligt endnu mere kedelige end i rejecocktailen. En mindre mængde af de gode store, grønlandske rejer ville have været velkomne.

De nye danske kartofler og den hjemmelavede persillesovs kan der ikke siges noget dårligt om. Ikke engang min farmor, der er mester i sovs, kunne have gjort det bedre!

Desserten er en kærkommen overraskelse af sødt, sprødt og syrligt.

På tallerkenen ligger en lille skål med indbagt is. Varm, let flydende marengsmasse danser på toppen, men en iskold vanilieis blander sig med hindbær og friske jordbær i midten.

Den store kande med skoldhed kaffe får vi uden beregning.

Regningen er beskeden. 809 kroner for tre retter, inklusiv vin, øl og kaffe. Men maden er også derefter. Og det er synd, når man har alle de ydre rammer, der skal til for at lave en rigtig god restaurant.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Pendlere advarer DSB: Forudser parkeringskaos ved Odense Banegård Center efter nytår

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Middelfart

Fri for hårdknuder i systemet: Borgerrådgiver skal hjælpe med at forstå den kommunale jungle

Nyborg For abonnenter

Nyborgs politiske profet er fundet: Venstres triumf blev Kenneths lykke

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Navne For abonnenter

Skuespilleren Nicolai Jørgensen tonser frem på scene og skærm: - Min mest kendte karakter er inspireret af folk fra Korup

Debat

Lægerne siger nej til at være vagtlæger i Assens, Faaborg, Middelfart og Ringe

Assens

Løsgænger trækker sig fra plads - drama i byrådet afblæst: - Det var tåbeligt, hvis det var et spørgsmål om en post til mig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Odense

Engang var den fremtiden, men i dag vil hjemløse noget andet: Skurvognsbyen lukker endegyldigt

Sport For abonnenter

Fynsk fodboldprofil skal prøve at løfte Nyborg - John Andersen sætter sig i trænersædet i det østfynske

Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Mere kø i vente på i forvejen trafikeret vej midt i Odense

Annonce