x
Annonce
Nordfyn

Ældresagen og Superbrugsen kommer ældre til undsætning

Superbrugsen i Søndersø har nu startet et nyt samarbejde med Ældresagen på Nordfyn, hvor man kan bestille varer hos ældresagen og få leveret til dørtrinnet, hvis man tilhører risikogruppen og er utryg ved at bevæge sig ud og handle. Privatfoto
Kommunens ældre borgere på Nordfyn kan fremover få bragt varer til døren. Ældresagen er gået ind i nyt samarbejde, fordi mange er utrygge ved at bevæge sig ud og handle.

Søndersø: Der er langt mellem de positive historier i en corona-lammet hverdag, men rundt omkring sætter krisen også gang i nye måder at hjælpe hinanden på. Det er blandt andet resultatet på Nordfyn, hvor lokalafdelingen af Ældresagen netop har indledt et samarbejde med Superbrugsen.

- Det er tiltænkt de ældre og svagelige, som skal passe ekstra godt på sig selv for ikke at blive smittet, fortæller Kaj Andersen, der er formand for Ældresagen på Nordfyn.

Han blev forleden kontaktet af Helle Brunse fra Superbrugsen i Søndersø, der var bekymret fordi antallet af kunder i denne målgruppe var faldet markant.

- Der er rigtigt mange ældre og svækkede, der er utrygge ved at komme ud og handle på grund af virussen. Så vi tog fat i Ældresagen og spurgte, om det ikke var muligt med et samarbejde, når det måske er nogle af deres medlemmer, der sidder med lige præcis det problem, fortæller Helle Brunse.

Annonce

Handsker og sprit

Sammen er man nået frem til en ordning, hvor kunderne kan ringe til en række medlemmer af bestyrelsen i Ældresagen, som så organiserer bestillingerne. Telefonerne er åbne hver mandag og onsdag fra klokken 10 til 12, hvorefter der bringes varer ud tirsdag og torsdag fra klokken 12.

Viruskrisen har allerede rykket en stor del af dagligvarehandlen over på internettet, men lige de ældre er typisk hverken udstyret med mobile betalingsmetoder på telefonen eller netbank.

- Derfor giver vi helt ekstraordinært mulighed for, at man kan få sine pårørende til at betale med en bankoverførsel eller lignende, fortæller Helle Brunse.

Varerne bliver leveret til døren med kølebil, og der bliver brugt både handsker og sprit, så man undgår smitterisiko. Der bringes varer ud på Nordfyn, og ordningen løber indtil videre indtil 1. maj.

Man kan kontakte Kaj Andersen og høre mere om tilbuddet på telefon 20764147.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce