Annonce
Nyborg

Ældresagen og seniorråd chokeret over spareforslag

Lokalformand i Ældresagen, Ib Kruse, håber på, at politikerne vil besinde sig og finde en anden måde at spare de 15 millioner kroner på. Arkivfoto: John Fredy
Det vil betyde væsentlige serviceforringelser, hvis forslag fra administrationen bliver vedtaget, lyder det fra blandt andre lokalformand i Ældresagen, Ib kruse.

Nyborg: - Det er meget chokerende for os. Både, at økonomien på ældreområdet er skredet så meget, som det er tilfældet. Og så selvfølgelig de forslag til besparelser for 14,8 millioner kroner, som administrationen har lagt frem.

Sådan siger lokalformand i Ældresagen, Ib Kruse, som reaktion på det sparekatalog, som medlemmerne af Ældreudvalget fik præsenteret på et møde forleden. En fremskrivning af de nuværende udgifter til ældrepleje viser, at man vil stå tilbage med en overskridelse ved årets udgang på cirka 15 millioner kroner.

Men man kan ikke spare på klargøringen af kølemaden, på gåture og rengøring til ældre i eget hjem eller på rehabiliteringsindsatsen uden samtidig at forringe servicen overfor kommunens ældste borgere, lyder det fra Ib Kruse, der er helt med på, at Ældresagen ikke har nogen høringsret. Alligevel håber han, at politikerne vil lytte.

- Jeg er ikke politiker, og derfor er det heller ikke min opgave at komme med forslag til alternative besparelser. Jeg forholder mig til, at vi sidste år fik at vide, at der ikke ville ske serviceforringelser i 2019, og det var vi tilfredse med. Derfor kommer det meget bag på os, at man nu lægger op til at spare på for eksempel klippekortordningen, som kommunen har fået ekstra midler til. Derfor er det ikke i orden, at pengene ikke bliver brugt til det, de var tiltænkt, siger lokalformanden, der samtidig betvivler, at man kan hente yderligere 3,5 millioner kroner på en reduktion af sygefraværet.

Modsat Ældresagen skal Seniorrådet høres i sager, der vedrører kommunens ældre. Formand Ebbe Hajslund ser da også frem til at blive inddraget i drøftelserne, men heller ikke han kan se det rimelige i at spare hele 15 millioner kroner på området.

- Jeg er chokeret, og jeg vil også sige, at jeg er rystet. Men nu skal vi have sagen til behandling på det næste møde i seniorrådet, og her vil vi bruge tid på at gennemgå spareforslagene ét for ét, så vi er velforberedte. Og så vil vi i øvrigt forsøge at forholde os positive og konstruktive, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Nyborg

Større overskud hos Aagaard Nielsen

Annonce