Annonce
Odense

Ældrerådet håber på mere synlighed med ny hjemmeside

Det har været vigtigt for Kurt Kjerumgaard, at udseende på den nye hjemmeside med det samme signalerede Odense. Derfor er der billeder fra velkendte steder i byen som forside, fortæller han.
Ældrerådet i Odenses arbejde kan nu følges på rådets egen nye hjemmeside www.ældrerådetodense.dk, der drives af frivillige kræfter.

Det har kostet en del anstrengelser at komme i luften med Odense Ældreråds nye hjemmeside. Det kan PR-tovholder i rådet, Kurt Kjerumgaard skrive under på.

Han har sammen med de andre medlemmer af PR-udvalget haft ansvaret for, at Ældrerådet have sin egen hjemmeside og ikke kun var til stede på internettet på et site under kommunens store domæne.

www.ældrerådet.dk er det nu muligt at følge med i Ældrerådets arbejde og kontakte medlemmerne i de syv forskellige underudvalg, som rådet har delt sig ind i.

- Vi håber, at hjemmesiden i højere grad vil få folk til at interessere sig for vores arbejde. På den ny hjemmeside vil man kunne læse alle referater, høringssvar og nyheder, som vi selv skriver, når der er noget nyt. Det er også meningen, at de læserbreve, som rådets medlemmer skriver fra tid til anden vil være at læse på siden, fortæller Kurt Kjerumgaard.

Det har været en lang og besværlig proces at få hjemmesiden i luften, oplyser han.

Ældrerådet var uheldig at entrere med et firma, som lukkede uden at have gjort andet end at skaffe domænenavnet www.ældrerådetodense.dk. Det betød både, at Ældrerådet mistede sine forudbetalt 25.000 kroner til firmaet, og at domænenavne i første omgang var låst af samme firma.

- Og vi kunne ikke rigtig komme videre, før det kom på plads, siger Kjerumgaard.

Han glæder sig dog over, at problemerne blev løst med hjælp fra gode folk i kommunen, og han glæder sig særligt over, at en frivillig pensionist, Kåre Olsen, har indvilget i at være webmaster.

- Det betyder, at vi sender ham, det vi gerne vil have på siden, og så sørger han for at lægge det på, lyder det fra Kurt Kjerumgaard.

Den nye hjemmeside findes både på www.ældrerådetodense.dk og på www.aeldreraadetodense.dk

Annonce
Det har været vigtigt for Kurt Kjerumgaard, at udseende på den nye hjemmeside med det samme signalerede Odense. Derfor er der billeder fra velkendte steder i byen som forside, fortæller han.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regeringen tøver: Få nu stoppet de kviklån

Der skal sættes en stopper for de ågerkarle, der skamløst udnytter danskere med en begrænset indsigt i økonomi. Derfor skal der sættes en stopper for de såkaldte kviklån, som rask væk plyndrer folk for flere hundrede procent i rente om året. Derfor er det trist, at det endnu ikke er lykkedes for regeringen at finde et politisk flertal for en aftale, der kan beskytte forbrugerne mod lånehajerne. Forhandlingerne om at begrænse forbrugernes omkostninger ved kviklån er, som det fremgik af avisen torsdag, blevet sat i bero, fordi de politiske partier ifølge erhvervsminister Simon Kollerup ligger for langt fra hinanden. Det dur ikke, og Kollerup bør derfor straks genindkalde partierne til en forhandling. For det er helt urimeligt, at kviklånsudbyderne fortsat skal kunne flå forbrugerne for penge i det omfang, det sker nu. Der er, hvis de vellønnede folketingspolitikere har glemt det, eksempler på udlånere, der tager mere end 800 procent i rente om året for at låne penge ud – og det i en tid, hvor renten på resten af lånemarkedet er helt i bund, endog under nul. Ministeren og hans forhandlingspartnere bør hurtigt få indført et renteloft for denne type af lån. Om renteloftet kommer til at ligge på 15, 20 eller 25 procent, sådan som partierne skændes om, er mindre vigtigt. Det vigtige er at få gennemført en lovgivning, der stopper de lånehajer, der lige nu medvirker til at sætte nogle danskere i uoverskuelig gæld. Det er selvsagt ikke statens ansvar, om den enkelte låntager til fulde forstår de aftaler, som vedkommende måtte indgå med en bank eller et finansieringsinstitut. For det er, når alt kommer til alt, naturligvis den enkelte danskers eget ansvar at sætte sig ind i de regler og rammer, der gælder for netop det lån, der optages. Staten skal imidlertid sikre borgerne mod lånehajerne. Som det fremgår af straffeloven, er det nemlig strafbart at udnytte en anden persons økonomiske eller personlige vanskeligheder eller manglende indsigt i pengesager. Derfor skal ågerkarlene stoppes.

Annonce