Annonce
Debat

Ældreråd i alt for mange forskellige former

Evy H. Nielsen skriver læserbrev om ældrerådene. Privatfoto.

Læserbrev: Hvis ikke ældrerådene begynder at markere sig mere i det lokale samfund, så tror jeg, deres levetid bliver kortere og kortere. Blandt andet fordi kommunerne har næsten 98 forskellige måder at afholde valg på. Den meste elendige måde, som jeg kender til, er en kommune, der ville afholde valg over en tår kaffe og en snak.

Den bedste måde er selvfølgelig fremmødevalg og samtidig med kommunevalget, for det giver et vigtig signal til de stemmeberettigede medborgere, som er fyldt 60 år på valgdagen. Det viser, at der er respekt for ældrerådsvalgte på samme måde som ved kommunevalget.

Er Ældrerådene synlige nok? Nej, og der er lige mange forskellige måder at håndtere Ældrerådenes virke på, som der er kommuner.

Annonce

Vi må godt være ambitiøse på borgerens vegne. De skal have praktisk hjælp, herunder rengøring hver uge.

Evy H. Nielsen, Tommerup

Ældrerådende skal søge indflydelses på antal af plejehjemspladser, god og nærværende hjemmepleje, tilgængelighed, offentlige transportmuligheder osv.

Så skal Ældrerådene samarbejde med alle de forsamlinger der er i kommunen, og de skal offentlig gøre deres arbejde, ikke bare ved at sætte oplysninger ind på kommunernes hjemmesider. Det kunne være et såkaldt nyhedsbrev, som offentliggøres via en avisen.

I dag tales der meget om bestyrelser på plejehjemmene, og her mener jeg at ældrerådene er selvskrevet til at være en del af de bestyrelser. Det har ældrerådene været engang, og vi skal deltage, fordi det er så vigtigt, at vi som ældreråd får viden og indblik i de ønsker, som brugerne og deres pårørende har.

Måske kunne der findes en god ordning ift. hjemmeplejen - ikke bestyrelser, men et forum om fremtiden, og et tættere samspil med politikerne. Vi skal huske på, det er som reglen er hjemmeplejen, borgerne og pårørende møder for først gang i livet.

Vi må godt være ambitiøse på borgerens vegne. De skal have praktisk hjælp, herunder rengøring hver uge. Det er et område, der hele tiden må holde for, når der skal spares, men det kunne være en del af den forebyggende indsats mod ensomhed og have en rehabiliterende effekt.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Nyborg

Bytte- og børsdag for frimærkesamlere

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Annonce