Annonce
Debat

Ældrepolitik. Frisklavet mad får vores stemme

En af de ting, der bliver set hen til på plejehjemmet hver dag, er den varme mad. Og der menes naturligvis den mad, man kender. For eksempel frikadeller, brun sovs og kartofler.

Denne oplevelse forsvandt med, at maden skulle laves på Byens Køkken. Ikke fordi kvaliteten fejler noget, men fordi denne gode mad sættes på køl og skal opvarmes igen flere dage senere. Det er svært for nogen af os, der bor på plejehjemmet at forstå, vi ikke kan få lavet maden på plejehjemmet, hvor der står et køkken klar.

Vi ved, rådmand Brian Skov Nielsen gerne vil, at maden laves på plejehjemmet. Måske også flertallet af byrådsmedlemmerne. Brian Lauridsen (V), Susanne Crawley (R) og Christel Gall (DF) har denne indstilling. Men der er langt fra ord til handling. Vi har den opfattelse, at for at få maden tilbage til plejehjemmene skal borgmesteren sige god for det.

Peter Rahbæk Juel lovede ved sin tiltræden bedre velfærd og hævede sågar skatten til velfærd til os ældre og de unge. Med ældremilliarden og de 425 millioner fra ældreminister Thyra Frank - Odense fik heraf alene 26 millioner - er det kun viljen, der mangler. Den har socialdemokraten Peter Rahbæk Juel så ikke. I hvert fald har han ikke meldt noget ud eller andet, han vil gøre på madområdet. Tværtimod.

Derfor tillader vi os i dette indlæg at spørge dig, Jane Jegind: Når du bliver borgmester efter valget til november, vil du så garantere, at vi får frisklavet mad hver dag? Ikke opvarmet. Der er jo flere muligheder. Maden laves på plejehjemmet. Maden leveres hver dag frisklavet og varm fra Byens køkken.

Vi skal bare vide, hvor vi skal stemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce