Annonce
Nyborg

Ældrepleje. Rystende læsning

Genrefoto: Michael Bager

Jeg er rystet over at læse i avisen om besparelse på hjælp til at varme mad hos borgerne. Ikke alene er det vakuumpakket mad, som leveres to gange om ugen.

Det skal varmes i mikroovn, som der er mange ældre, der ikke magter/kan. Det tager seks minutter, og det er en stjernestund for mange ældre, for så har de opmærksomheden i disse minutter.

Hvis de ikke får hjælpen, det har vi jo før set, varmer de ældre det i en gryde. Ja, det hele, så se det for jer: kartofler, kød, sovs, grøntsager i en pærevælling, det virkeligt et appetitligt måltid.

Hvis de da kan finde ud af det, for der er rigtig mange demente borger, der bor i eget hjem. Resultatet er, at de så slet ikke får mad og væske.

Lige nu får ældre mennesker, der har nedsat syn, gigt, dårlig bevægelses apparat, dement, sengeliggende og/eller handicappet gjort rent hver 14. dag.

Der når virkeligt at blive beskidt, når der går 14 dage. Hvis vi ser på de hygiejniske principper i baderum og køkken, kan det give sygdomme, det kan kræve indlæggelse og rehabilitering efterfølgende.

I 2018 var der et dialogmøde med cirka 250 borger, som bidrog med forslag til demensindsatsen. Var det bare for sjov?

Der kan ikke spares mere, hvis man som ældre/gammel skal leve et værdigt liv i Nyborg Kommune.

Sygefraværet i kommunen skyldes jo nok, at personalet løbe stærkere og stærkere for at nå kerneopgaverne ved borgerne. Det samme gælder plejecentre m.m.

Jeg har en mor på 90 år, der har alzheimer og nedsat syn. Hun får hele pakken, da hun ikke kan udføre noget af det selv. Personalet gør det godt og hun er glad for dem, men de løber godt nok stærkt, de stakkels mennesker.

Hun har ingen omgangskreds mere og få pårørende, så for hende betyder hjemmeplejen alt, det dem hun ser i dagligdagen. Fra en bekymret borger og ansat i Nyborg kommune.

(forkortet af redaktionen)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Større overskud hos Aagaard Nielsen

Annonce