Annonce
Nyborg

Ældreområdet. En spade for en spade


I sin åbningstale i Folketinget advarede Mette Frederiksen mod en mistillid til politikere, som svækker vores demokrati. Hun pointerede, at politikere har en tilbøjelighed til at puste resultaterne op og ikke altid være ærlige over for befolkningen. Det vil hun prøve at holde sig fra. Jeg er enig i, at vi politikere skal afholde os fra at pakke de svære og ubehagelige budskaber ind i kulørt gavepapir. Vi må være præcise med vores ordvalg. Sprog skaber virkelighed, og sproget kan også manipulere virkeligheden.

Jeg forstår godt Ældresagens frustrationer over, at spareforslaget på fem millioner kroner på ældreområdet bliver gemt af vejen. I min optik ikke af vores forvaltning, men af vores borgmester. Der er ikke noget unormalt i at administrationen foreslår besparelse i det tekniske budget. Det er deres upolitiske bud på at få enderne til at nå sammen.

For mig bør kritikken rettes mod borgmesteren, når han til både Fyens Stiftstidende og TV2Fyn lover nul besparelser i budgettet. Tager man borgmesterens ord for pålydende må det jo betyde, at han vil pille ældrebesparelserne ud. Det vil vi i Socialdemokratiet gerne være med til at drøfte. Dem har vi fra starten af ikke været begejstrede for.

Desværre ser jeg borgmesterens ord som endnu et af statsministerens eksempler på, hvordan politikere puster resultater op og ikke er ærlige over for befolkningen.

I sidste års budgetmateriale skulle store besparelser kaldes ”effektiviseringer”, selvom en del af forslagene betød forringelserne af servicen - altså besparelser. Året forinden pralede borgmesteren med, at kommunen investerede 18 millioner NYE kroner i service og velfærd, selvom godt halvdelen af beløbet blev finansieret med GAMLE penge. Altså penge, der blev taget fra eksisterende områder i budgettet. Begge forhold har jeg kommenteret her i avisen.

Så fra Socialdemokratiet i Nyborg skal der lyde en kraftig opfordring til vores borgmester: Følg Mette Frederiksens budskab og afhold dig fra at pynte på virkeligheden. Vi mener, at borgerne er bedst tjent med, at vi kalder en spade for en spade og en skovl for en skovl!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce