Annonce
Nyborg

Ældreområdet. En spade for en spade


I sin åbningstale i Folketinget advarede Mette Frederiksen mod en mistillid til politikere, som svækker vores demokrati. Hun pointerede, at politikere har en tilbøjelighed til at puste resultaterne op og ikke altid være ærlige over for befolkningen. Det vil hun prøve at holde sig fra. Jeg er enig i, at vi politikere skal afholde os fra at pakke de svære og ubehagelige budskaber ind i kulørt gavepapir. Vi må være præcise med vores ordvalg. Sprog skaber virkelighed, og sproget kan også manipulere virkeligheden.

Jeg forstår godt Ældresagens frustrationer over, at spareforslaget på fem millioner kroner på ældreområdet bliver gemt af vejen. I min optik ikke af vores forvaltning, men af vores borgmester. Der er ikke noget unormalt i at administrationen foreslår besparelse i det tekniske budget. Det er deres upolitiske bud på at få enderne til at nå sammen.

For mig bør kritikken rettes mod borgmesteren, når han til både Fyens Stiftstidende og TV2Fyn lover nul besparelser i budgettet. Tager man borgmesterens ord for pålydende må det jo betyde, at han vil pille ældrebesparelserne ud. Det vil vi i Socialdemokratiet gerne være med til at drøfte. Dem har vi fra starten af ikke været begejstrede for.

Desværre ser jeg borgmesterens ord som endnu et af statsministerens eksempler på, hvordan politikere puster resultater op og ikke er ærlige over for befolkningen.

I sidste års budgetmateriale skulle store besparelser kaldes ”effektiviseringer”, selvom en del af forslagene betød forringelserne af servicen - altså besparelser. Året forinden pralede borgmesteren med, at kommunen investerede 18 millioner NYE kroner i service og velfærd, selvom godt halvdelen af beløbet blev finansieret med GAMLE penge. Altså penge, der blev taget fra eksisterende områder i budgettet. Begge forhold har jeg kommenteret her i avisen.

Så fra Socialdemokratiet i Nyborg skal der lyde en kraftig opfordring til vores borgmester: Følg Mette Frederiksens budskab og afhold dig fra at pynte på virkeligheden. Vi mener, at borgerne er bedst tjent med, at vi kalder en spade for en spade og en skovl for en skovl!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce