Annonce
Debat

Ældremad: Tag ikke røven på de ældre igen

For ca. tre år siden blev det besluttet af Odense Byråd, at 120 ældre hjemmeboende skulle have bragt varm mad ud hver dag.

Glæden var stor i de små hjem. Kommunen ansatte personale og købte biler til formålet. Projektet kostede flere hundrede tusinde kroner. Efter en periode skulle der foretages en tilfredshedsundersøgelse. Før projektet blev maden kørt ud i forvejen til 12-14 personer. Efter ca. et år var dette tal vokset til 15 eller 16. Projektet blev naturligvis stoppet. Ingen reagerede. Og maden viste sig i øvrigt at være opvarmet.

Nu er det valgår, og endelig er det lykkedes at få nogle meldinger ud af nogle politikere. EL, R, DF og Venstre (et flertal i byrådet) har sammen med flere partier udenfor byrådet meldt, at de vil have madlavningen tilbage til plejehjemmene. Det er jo et valg om løfter, ikke varm luft og valgflæsk, som der bliver sagt.

Desværre er maden til de ældre endt i en dyb kløft. Ikke bare mellem byrådspolitikere, levebrødspolitikere, forskere og andre, der jager karrieremuligheder indenfor for feltet af at producere ældremaden. Fødevareproducenter og medicinalindustrien tjener milliarder på at påvirke sundhedsmyndighederne.

Vil Odenses politikere vide noget om madlavning til de ældre på plejehjemmene, kan det anbefales, at de kører til Aarhus. Der har byrådet med rådmanden i spidsen allerede iværksat, at maden skal laves på plejehjemmene. Kun et par plejehjem mangler, men også der bliver maden lavet i løbet af efteråret.

I FS kunne man læse, at Brian Lauridsen (V) og rådmand Brian Skov (EL) umiddelbart holder ord. Ikke at alle plejehjem starter op samtidig, men kun to. Dette lyder fornuftigt nok, hvis ikke det var, fordi de to Brian'er nu taler om madlavningen i en periode som et pilotprojekt med tilfredshedsundersøgelse. For hvem?

Det er derfor med bange anelser, vi går imod valget. Kan man stole på, at ovennævnte politikere og partier holder deres løfter? Eller bliver der lavet så mange lokumsaftaler, at politikerne igen tager røven på de ældre?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce