Annonce
Læserbrev

Ældremad. Er det en skueproces?

Annonce

Læserbrev: ”Jeg tror, der er mange forklaringer på, at særligt politikere og journalisters troværdighed og tilliden til fakta falder”. Ordene er skrevet af borgmester Peter Rahbæk Juel tilbage i januar måned, i denne avis. I et indlæg om troværdighed med overskriften, ”Velfærdsprocenten - sådan er fakta”. Om politikernes troværdighed over for borgerne, hvor borgmesteren selv et godt eksempel. Sidst i september trådte borgmesteren frem på TV2 Fyn og forkyndte, at nu skulle maden igen laves på plejehjemmene. Til dette ville borgmesteren bruge en del af skattestigningen, også kaldet velfærdsprocenten. Borgmesteren var ikke et øjeblik i tvivl om, at stigningen på 0,2 procentpoint kom i hus. Dette nævnte borgmesteren flere gange i udsendelsen. Som borger kan man derfor heller ikke være i tvivl om, at borgmesteren ville holde ord. Skulle det utænkelige ske, at der ville blive et mindre beløb til maden, via skatteprocenten, ville borgmesteren da finde pengene i det kommende budget. Måtte man derfor tro. Sådan lød det også, når man læste hvad flere politikere skrev på de forskellige sociale medier. Med dette i mente ville det kunne give en opstart med maden på seks til otte plejehjem. Det gav god mening.

Men troværdighedselastikken vedr. de lovede skattekroner sprang. For desværre, formoder jeg, var det denne udmelding fra borgmesteren, der afholdt stort set alle partier i at tage maden på plejehjemmene med til budgetforhandlingerne. De havde vel også tillid til borgmesteren? Med undtagelse af Venstre, der havde sat otte millioner kroner af til maden på plejehjemmene. Når man læser onsdagsavisen, undres man dog også over, at Konservative ikke havde maden med i deres budgetoplæg. De stod jo sammen med Venstre uden for skatteforliget.

Det syntes også lidt fattigt af både Socialdemokratiet, der hånd i hånd med DF i onsdagsavisen bryster sig af, at de har fundet pengene til maden på to plejehjem. På de to plejehjem, hvor der har været en såkaldt forsøgsordning. Og hvis og hvis den sidste del af skattestigningen kommer næste år, så kan de udvide ordningen. Til hvad? Mere varm luft.

Rådmand Søren Windel, Konservative havde tidligere et indlæg i denne avis med overskriften ”Det er de ældres penge - husk det”. En anden også tidligere overskrift lød fra borgmester Peter Rahbæk Juel ”Krisen er slut” . Denne overskrift dækkede dengang over det kommende budget for 2018. Et budget uden omfattende besparelser, og hvor S-borgmesteren erklærede krisen for afsluttet.

Om politik blandt politikerne handler om magtarrogance, må den enkelte selv tænke over, men som borger er det svært at bevare den troværdighed og tillid til politikerne, som borgmesteren selv sætter spørgsmål ved. Forløbet med problematikken om maden på plejehjemmene, som vi kender den i dag, startede ironisk nok næsten samtidig med borgmesterens start som rådmand. Nemlig med at maden blev lavet på det, vi dag kender som Byens Køkken. Hvor maden dengang blev gasset for at kunne holde sig i op til tre uger.

Man tænker uvilkårligt, hvornår stopper denne proces, læs skueproces. Så vi igen kan få tillid til politikerne. Læs borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Annonce