x
Annonce
Middelfart

Ældreforkæmper og aktivistisk forening indstillet: "Tager fat ved nældens rod" og "skaber sammenhold"

Lilly Jørgensen (t.v.) har indstillet Elin Svensen (i midten) til Bland dig Prisen. I slutningen af sidste år fik de kommunens senior- og velfærdschef Kitt Lysén Pedersen i tale, da avisen afholdt et dialogmøde på plejehjemmet Egebo i Ejby. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Elin Svensen fra Røjle og Brenderup og Omegns Erhvervsforening er indstillet til Fyens Stiftstidendes Bland dig Prisen.

Nordvestfyn: Da Elin Svensens mand blev plejekrævende, startede frustrationerne over det kommunale system. Derefter gik hun sammen med Lily Jørgensen, og duoen har de sidste par år kæmpet for at gøre forholdene for kommunens ældre og ikke mindst pårørende bedre.

Nu har Lily indstillet Elin til Fyens Stiftstidendes Bland dig Pris for hendes "arbejdsomhed", "vedholdenhed", "udholdenhed" og ikke mindst som en person, der "tager fat ved nældens rod", som Lily Jørgensen formulerer det i indstillingen.

"Elin er en utrolig viljestærk person. Hun er meget god til at stille spørgsmål ved, om der er mulighed for at gøre politikerne bedre rustet til deres arbejde. Elin har opgaven for ældre tæt inde på livet og passer sin mand med den hjælp, som er til rådighed og de tilbud, hun har fra det offentlige", skriver Lily Jørgensen blandt andet om Elin Svensen, der har en fortid i lokalpolitik bag sig og har stået i spidsen for lokaludvalget for Aulby-Røjle.

De har arbejdet en del på "de indre linjer", og det er ikke alt knokkelarbejdet, der er synligt.

Men de er ikke gået ubemærket hen, når de er mødt op til adskillige byrådsmøder og dialogmøder for at holde politikerne til ilden.

De har blandt andet kæmpet for lettere adgang til hjælpemidler, og at det skal være nemmere for pårørende at komme i kontakt med kommunen.

Desuden mener de, at der skal være færre planlæggere ansat, så der kan komme flere uddannede personaler ud i marken.

Annonce
Affaldsindsamling i Brenderup arrangeret af den lokale erhvervsforening. Privatfoto.

Skulderklap til lokale erhvervsfolk

Også Brenderup og Omegns Erhvervsforening, der blev dannet i 2016, er indstillet til Bland dig Prisen for dens store engagement i lokalområdet.

Et engagement, der går udover, hvad man normalt forbinder med en lokal erhvervsforening.

På få år har foreningen påtaget sig en markant rolle i byen som arrangør af alt fra politiske møder til affaldsopsamling, sankthansbål og juletræstænding.

Overskuddet går tilbage til byen, hvor foreninger og personer kan søge om midler to gange om året. Sidste år uddelte de sponsorater for i alt 40.000 kroner.

Foreningen med murermester Carsten Skovdam i spidsen startede op med 34 virksomheder i medlemskredsen. Den voksede i slutningen af sidste år til 78.

Det er Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup, der står bag indstillingen:

"Vi i Gymnastikforeningen Fjelsted Harndrup synes, at denne driftige forening fortjener et stort skulderklap for det store arbejde, de gør for vores område, som skaber sammenhold udover det sædvanlige, så også vores kommunalpolitikere synes, at der sker noget i Brenderup og omegn" skriver indstillerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce