Annonce
Nordfyn

Ældredebat: Vi er nødt til at sige fra

Lokaldebat: De ansatte går ned med stress. De ældre får ikke rettidig hjælp. Og så videre. Der er noget galt.

TV2 viste torsdag en dokumentar om forholdene for de ældre på et eller flere plejehjem. Men det drejer sig ikke kun om de plejehjem eller kommuner, TV2 har besøgt. Det drejer sig om, at vi - os, der betaler skat - hellere vil bruge pengene på store og dyre boliger end betale en skat, som kan betale for en værdig ældrepleje.

Vi er nødt til at sige fra. Hvis vores gamle, ældre medborgere ikke kan leve værdigt, have et værdigt liv, så har vi ingen ret til at feste videre.

Annonce

Det, der pikerer mig mest, er, at at det er umuligt at ytre sig om disse forhold. De ansatte må ikke ytre sig, de ældre er bange for repressalier, de pårørende må ikke ytre sig. Og så videre.

Vi har politikere, der højt besynger ytringsfriheden i forhold til andre, men dér, hvor den skal bruges, må netop være i forhold til os selv og vores egne forhold og værdier. Hvis ikke vi vil passe vores egne svagelige, så har vi skabt en rådden forbrugerkultur, som ikke forstår, hvad menneskeværd er.

Også Nordfyns Kommune må rette op og skaffe assistenter, vikarer eller hvad der nu er brug for, så vi ikke har sosu-assistenter, der grædende udfører deres opgaver og dernæst går ned med stress.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce