x
Annonce
Middelfart

Ældreaktivisterne Lily og Elin i Gelsted: - Vi er ikke sådan lige at slippe af med

Elin Svendsen (stående) har valgt at passe sin syge mand derhjemme i stedet for at sende ham på plejehjem. De erfaringer og oplevelser fortalte hun om i Gelsted Sognehus torsdag formiddag, da hun og Lilly Jørgensen havde indkaldt til snak om kommunens ældrepleje. Foto: Sofie Secher Karlsen

Gelsted: Der er lang vej igen, før Middelfart Kommunes ældrepleje hører til blandt landets bedste. Det er Elin Svensen og Lilly Jørgensen enige om, og hver dag kæmper de en kamp for at få politikere, embedsfolk og andre til at lytte til deres opråb om mindre bureaukrati, kortere ventetider på hjælpemidler og bedre moral på ældreområdet.

Torsdag formiddag var dele af det modne publikum samlet i sognehuset ved Gelsted Kirke til debat om de ting, de to forkæmpere gerne ser, kommunen kigger på på vejen mod bedre forhold i ældreplejen.

- Vi gør, hvad vi kan. Vi er kun mennesker, men vi er ikke sådan lige at slippe af med, slog Lilly Jørgensen fast, inden Elin Svensen tog over og berettede om egne erfaringer med kommune og region i forbindelse med sin mands sygdom.

Elin Svensen fortalte samme sted for et år siden åbent om livet med en syg mand med en hjerneskade, og hun kunne torsdag fortælle, at hun siden havde besluttet at blive ved passe ham hjemme i stedet for at sende ham på plejehjem. De erfaringer og oplevelser delte hun bevæget ud af torsdag.

Og blandt de fremmødte var stemningen klar - kommunen bør skele mere til, hvordan Friplejehjemmet Lillebælt gør tingene, ligesom plejehjemslederne på kommunens egne plejehjem bør være mere synlige.

Lilly Jørgensen og Elin Svendsen har i årevis kæmpet for en bedre ældrepleje i Middelfart Kommune. Torsdag formiddag holdt de oplæg i Gelsted Sognehus. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce