Annonce
Erhverv

Ældre tjenere vraget - unge kvinder fik tjansen

FEST:Peugeot Danmark ønskede yngre, kvindelige tjenere til firmafest på OCC

Annonce

På værksteder i det ganske land finder man kalendere og plakater med unge piger i mere eller mindre afklædt tilstand. Og unge piger hænger åbenbart godt sammen med bilbranchen.

I hvert fald har Peugeot Danmark ønsket, at tjenerne til et firmaarrangement med omkring 1000 gæster lørdag aften i Odense Congress Center skulle være yngre kvinder iført cowboybukser og t-shirt.

Det har betydet, at en del af de allerede hyrede reservetjenere, der var bestilt gennem arbejdsformidlingen af OCC, blev droppet til fordel for studerende.

- Jeg føler mig aldersmæssigt diskrimineret og synes, det er ydmygende efter 35 år som tjener at blive vraget til fordel for unge studerende, der knap nok aner, hvordan man holder på et fad, siger Tove Rasmussen, 64.

Det var gennem Arbejdsformidlingen, at hun blev klar over, at OCC specifikt havde ønsket yngre kvinder.

- Arbejdsformidlingen sagde klart nej til aftalen, der i første ombæring indebar bar mave og bikinitop. Og det synes jeg er helt i orden. Jeg er helt indforstået med, at man henter studerende ind, hvis der ikke kan skaffes nok tjenere. Men så længe, der går tjenere rundt hjemme uden arbejde, er det ikke i orden, fortæller Tove Rasmussen.

Annonce

Grænsende til chikane

- Det er rystende, at ledelsen på OCC vil gå så langt for at tækkes Peugeot Danmark, at det resulterer i annulleringer af aftaler med de tjenere, som arbejdsformidlingen havde fundet. Disse kvinder havde sat aftenen af flere uger i forvejen og har sagt nej til andre arrangementer. Nu er de afløst af yngre piger, der kun har fået jobbet, netop fordi de er unge og vil gå i mindre tøj. Det er sexistisk og grænsende til chikane, raser Knud Feveile, tjener og bestyrelsesmedlem i fagforeningen RBF-Fyn på vegne af sine kolleger.

- Hvor fedt tror du, det må være at have haft en ordre i kalenderen siden 31. marts og så få at vide onsdag eller torsdag, at du ikke skal komme alligevel, spørger Knud Feveile.

Den daglige leder for tjenerne på OCC, Tone Jensen, kan ikke set det store problem i at efterleve Peugeot Danmarks ønske.

- De har blot ønsket, at tjenerne skulle have en bestemt t-shirt på, der reklamerede for en ny bil. Flere af de ældre tjenere brød sig åbenbart ikke om det, så i stedet for valgte vi at hyre nogle yngre reservetjenere, primært studerende, der i forvejen er tilknyttet OCC, siger Tone Jensen.

Annonce

Dobbeltmoralsk firma

Problemet for reservetjenerne i fagforening drejer striden sig ikke kun om påklædning. For dem gælder det om særdeles vigtige arbejdstimer, der sikrer, at de ikke sendes i jobtræning i en helt anden branche.

- Når OCC ansætter unge studerende, forhindrer de både faglærte og ufaglærte tjenere i at opretholde deres kontakt til arbejdsmarkedet og det kan være et stort problem, konstaterer Tove Rasmussen og tilføjer at: "Det er en smule dobbeltmoralsk, at Peugeot Danmark vil have den ældre del af befolkningen til at købe deres biler, men kun vil benytte unge studerende, der ikke har råd til en bil, til at servere ved deres fester.

Lørdag var det ikke mulig at få en kommentar fra Peugeot Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce