Annonce
Erhverv

Ældre tjenere vraget - unge kvinder fik tjansen

FEST:Peugeot Danmark ønskede yngre, kvindelige tjenere til firmafest på OCC

På værksteder i det ganske land finder man kalendere og plakater med unge piger i mere eller mindre afklædt tilstand. Og unge piger hænger åbenbart godt sammen med bilbranchen.

I hvert fald har Peugeot Danmark ønsket, at tjenerne til et firmaarrangement med omkring 1000 gæster lørdag aften i Odense Congress Center skulle være yngre kvinder iført cowboybukser og t-shirt.

Det har betydet, at en del af de allerede hyrede reservetjenere, der var bestilt gennem arbejdsformidlingen af OCC, blev droppet til fordel for studerende.

- Jeg føler mig aldersmæssigt diskrimineret og synes, det er ydmygende efter 35 år som tjener at blive vraget til fordel for unge studerende, der knap nok aner, hvordan man holder på et fad, siger Tove Rasmussen, 64.

Det var gennem Arbejdsformidlingen, at hun blev klar over, at OCC specifikt havde ønsket yngre kvinder.

- Arbejdsformidlingen sagde klart nej til aftalen, der i første ombæring indebar bar mave og bikinitop. Og det synes jeg er helt i orden. Jeg er helt indforstået med, at man henter studerende ind, hvis der ikke kan skaffes nok tjenere. Men så længe, der går tjenere rundt hjemme uden arbejde, er det ikke i orden, fortæller Tove Rasmussen.

Annonce

Grænsende til chikane

- Det er rystende, at ledelsen på OCC vil gå så langt for at tækkes Peugeot Danmark, at det resulterer i annulleringer af aftaler med de tjenere, som arbejdsformidlingen havde fundet. Disse kvinder havde sat aftenen af flere uger i forvejen og har sagt nej til andre arrangementer. Nu er de afløst af yngre piger, der kun har fået jobbet, netop fordi de er unge og vil gå i mindre tøj. Det er sexistisk og grænsende til chikane, raser Knud Feveile, tjener og bestyrelsesmedlem i fagforeningen RBF-Fyn på vegne af sine kolleger.

- Hvor fedt tror du, det må være at have haft en ordre i kalenderen siden 31. marts og så få at vide onsdag eller torsdag, at du ikke skal komme alligevel, spørger Knud Feveile.

Den daglige leder for tjenerne på OCC, Tone Jensen, kan ikke set det store problem i at efterleve Peugeot Danmarks ønske.

- De har blot ønsket, at tjenerne skulle have en bestemt t-shirt på, der reklamerede for en ny bil. Flere af de ældre tjenere brød sig åbenbart ikke om det, så i stedet for valgte vi at hyre nogle yngre reservetjenere, primært studerende, der i forvejen er tilknyttet OCC, siger Tone Jensen.

Dobbeltmoralsk firma

Problemet for reservetjenerne i fagforening drejer striden sig ikke kun om påklædning. For dem gælder det om særdeles vigtige arbejdstimer, der sikrer, at de ikke sendes i jobtræning i en helt anden branche.

- Når OCC ansætter unge studerende, forhindrer de både faglærte og ufaglærte tjenere i at opretholde deres kontakt til arbejdsmarkedet og det kan være et stort problem, konstaterer Tove Rasmussen og tilføjer at: "Det er en smule dobbeltmoralsk, at Peugeot Danmark vil have den ældre del af befolkningen til at købe deres biler, men kun vil benytte unge studerende, der ikke har råd til en bil, til at servere ved deres fester.

Lørdag var det ikke mulig at få en kommentar fra Peugeot Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce