Annonce
Fyn

Ældre sygeplejersker vender tilbage til OUH

- Det sværeste er at kigge på sig selv og finde ud af, hvornår man skal stoppe. Det skal helst være, inden andre synes, det er en god idé, siger 67-årige Erik Rindorf, der er fastansat som sygeplejerske på OUH i Svendborg 20 timer om ugen. Han er lige nu klar til at arbejde to år endnu. Foto: Katrine Becher Damkjær
Sygeplejersker kommer tilbage til faget på OUH efter at have været væk i flere år. Og de kommer selv i en høj alder.
Annonce

Fyn: Det er aldrig for sent at vende tilbage til det fag, man er uddannet til. Heller ikke selvom fødselsattesten siger, at man kunne gå på pension.

Det oplever OUH, hvor flere uddannede sygeplejersker efter at have arbejdet andre steder i en årrække vender tilbage til faget - både i den interne vagtordning og i faste stillinger.

En af dem er 67-årige Erik Rindorf. Han arbejdede i 1980'erne på sygehuset i Svendborg som anæstesisygeplejerske, inden han fik job som produktspecialist og klinisk koordinator i medicinalindustrien. Efter 24 år i den branche er han nu tilbage, hvor det hele startede. På OUH i Svendborg.

- Vi havde flere fusioner gennem årene, og de fleste gik godt, men i den sidste syntes de ikke længere, at jeg skulle være med. Jeg havde heller ikke lysten længere, for jeg var træt af at køre 60.000 kilometer om året i forbindelse med jobbet, siger Erik Rindorf.

Så i en alder af 59 skulle han træffe en beslutning. At lade sig pensionere eller finde et nyt arbejde.

Erik Rindorf har nået en alder, hvor han egentlig godt kunne gå på pension, men han har valgt at blive på arbejdsmarkedet i jobbet som sygeplejerske på OUH i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Ingen stress

Han valgte det sidste. I første omgang i forskellige vikaransættelser, men de seneste tre år har haft en fast stilling som sygeplejerske på ortopædkirurgisk afdeling 20 timer om ugen.

- Jeg er meget ydmyg over for situationen. Jeg er skideheldig, at jeg er glad for at gå på arbejde, har gode kollegaer, og at jeg er på en velfungerende afdeling, siger Erik Rindorf, der ikke er i tvivl om, hvad han og hans ældre kollegaer kan bidrage med i forhold til de unge.

Ro.

- Jeg bliver ikke stresset, hvis det vælter ind med opgaver. Så tager jeg dem bare en ad gangen. Den ro forplanter sig til de yngre.

Hvis sygehuset er med på den, og helbredet holder, regner Erik Rindorf med at arbejde endnu to år.

Erik Rindorfs hustru er pensionist på fuld tid, men det har ikke fået ham til at fremskynde sin pensionering. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce