Annonce
Fyn

Ældre sygeplejersker vender tilbage til OUH

- Det sværeste er at kigge på sig selv og finde ud af, hvornår man skal stoppe. Det skal helst være, inden andre synes, det er en god idé, siger 67-årige Erik Rindorf, der er fastansat som sygeplejerske på OUH i Svendborg 20 timer om ugen. Han er lige nu klar til at arbejde to år endnu. Foto: Katrine Becher Damkjær
Sygeplejersker kommer tilbage til faget på OUH efter at have været væk i flere år. Og de kommer selv i en høj alder.

Fyn: Det er aldrig for sent at vende tilbage til det fag, man er uddannet til. Heller ikke selvom fødselsattesten siger, at man kunne gå på pension.

Det oplever OUH, hvor flere uddannede sygeplejersker efter at have arbejdet andre steder i en årrække vender tilbage til faget - både i den interne vagtordning og i faste stillinger.

En af dem er 67-årige Erik Rindorf. Han arbejdede i 1980'erne på sygehuset i Svendborg som anæstesisygeplejerske, inden han fik job som produktspecialist og klinisk koordinator i medicinalindustrien. Efter 24 år i den branche er han nu tilbage, hvor det hele startede. På OUH i Svendborg.

- Vi havde flere fusioner gennem årene, og de fleste gik godt, men i den sidste syntes de ikke længere, at jeg skulle være med. Jeg havde heller ikke lysten længere, for jeg var træt af at køre 60.000 kilometer om året i forbindelse med jobbet, siger Erik Rindorf.

Så i en alder af 59 skulle han træffe en beslutning. At lade sig pensionere eller finde et nyt arbejde.

Annonce
Erik Rindorf har nået en alder, hvor han egentlig godt kunne gå på pension, men han har valgt at blive på arbejdsmarkedet i jobbet som sygeplejerske på OUH i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ingen stress

Han valgte det sidste. I første omgang i forskellige vikaransættelser, men de seneste tre år har haft en fast stilling som sygeplejerske på ortopædkirurgisk afdeling 20 timer om ugen.

- Jeg er meget ydmyg over for situationen. Jeg er skideheldig, at jeg er glad for at gå på arbejde, har gode kollegaer, og at jeg er på en velfungerende afdeling, siger Erik Rindorf, der ikke er i tvivl om, hvad han og hans ældre kollegaer kan bidrage med i forhold til de unge.

Ro.

- Jeg bliver ikke stresset, hvis det vælter ind med opgaver. Så tager jeg dem bare en ad gangen. Den ro forplanter sig til de yngre.

Hvis sygehuset er med på den, og helbredet holder, regner Erik Rindorf med at arbejde endnu to år.

Erik Rindorfs hustru er pensionist på fuld tid, men det har ikke fået ham til at fremskynde sin pensionering. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce